AI past in realtime besturing industriële robot aan

Mitsubishi Electric heeft technologie ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie realtime de besturing van een industriële robot kan herschrijven.  Hierdoor kan  deze zich snel aan veranderende omstandigheden rondom een bewegend doelobject aanpassen.

De ontwikkeling maakt deel uit van het Maisart (Mitsubishi electric’s AI creates the State-of-the-ART in technology ) AI-programma van Mitsubishi. De nu ontwikkelde oplossing moet automatiseringsopdrachten helpen vereenvoudigen, zelfs als het gaat om hele drastische wijzigingen in de omstandigheden, zoals bij het aanpassen aan onvoorspelbare vormveranderingen van bewegende objecten.

Realtime besturing aanpassen
De technologie maakt gebruik van de Maisart AI en meerdere sensoren om in realtime veranderingen aan een object te begrijpen. In tests is aangetoond dat op basis van ‘deep learning’ de technologie de leertijd kan terugbrengen en veranderingen in omstandigheden in minder dan 3,5 ms worden begrepen.
De technologie herschrijft autonoom in realtime de besturingsalgoritmes. De toepassing van de technologie in bijvoorbeeld industriële robots maakt het mogelijk dat zij zich kunnen aanpassen aan objecten waarbij dit onder conventionele omstandigheden erg ingewikkeld is. Denk aan flexibele objecten die van vorm veranderen of waarbij de omstandigheden drastisch kunnen veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.