KUKA komt met KUKA Education Programma

Het bedrijfsleven staat te springen om goed opgeleid personeel dat vertrouwd is met het bedienen en het programmeren van industriële robots. Onderwijsinstellingen proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen door al industriële robots aan te kopen. Ze kampen echter met het probleem dat deze robots geleverd worden zonder passend lesmateriaal. Om de onderwijsinstellingen optimaal te ondersteunen heeft KUKA daarom het ready2_Educate pakket op de markt gebracht. Tijdens de TechniShow kunnen zij er kennis mee maken.

Het nieuwe lesprogramma van KUKA kent twee varianten. Het Basis Education Concept is gebaseerd op het onderwijs van standaard industriële robots zoals die vandaag de dag veel worden toegepast in het bedrijfsleven. Dit pakket bestaat uit de ready2_educate robotcel, een speciale onderwijsversie van KUKA.SIM simulatie software en onderwijsmateriaal voor docenten en studenten.

Het Advanced Education and Research Concept is meer toegespitst op het wetenschappelijke onderwijs waarbij KUKA de onderwijsinstelling in staat stelt de laatste robot technologieën aan te schaffen met bijbehorend lesmateriaal. De KUKA LBR iiwa of de mobiele robots zoals de KUKA Omnimove zijn een zeer geschikt voor onderzoeksdoeleinde. De configuratie van dit concept kunnen onderwijsinstellingen onderzoek-specifiek zelf samenstellen.

KUKA Ready2_educate cel
De ready2_educate cel maakt deel uit van het Basis Education Concept en kan worden uitgevoerd met een KR 3 R540 of een KR 6 R700 Sixx Agilus robot. De compacte afmetingen (880x1200x1860 millimeter) en het geringe gewicht (390 kilogram) maken het mogelijk de cel op een handpalletwagen door deuropeningen klaslokalen binnen te rijden. De reeds geïnstalleerde software, een 230V aansluiting en een standaard perslucht aansluiting maken het geheel plug & play. Dankzij het meegeleverd oefenmateriaal zoals een magazijn met pick & place blokjes, een grijper, een hotwire applicatie en een tekentablet met stift, wordt het een klein kunstje om praktijk gerichte applicaties na te bootsen. Om het onderwijsniveau te verhogen kan de cel optioneel uitgevoerd worden met een PLC of visionsysteem.

Lesmateriaal
KUKA maakt het de onderwijsinstellingen dus een stuk gemakkelijker aangezien beide concepten aan geleverd worden met op maat gemaakt lesmateriaal. Het lespakket is onderverdeeld in 3 niveaus en bestaat uit totaal 50 lessen van elk 45 minuten en 40 praktische oefeningen.

Op de Technishow die plaats vindt van 20 tot 23 maart zal KUKA de ready2_educate cel tonen en kunnen de onderwijsinstellingen het lesmateriaal inzien. Je vindt KUKA terug op stand 10.B024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.