Nieuwe fotocellen voor objectdetectie krijgen Bluepilot assistent

SICK introduceert een nieuwe serie fotocellen voor objectdetectie. De W16- en W26-serie zijn standaard voorzien van IO-Link. Ook hebben ze een de innovatieve bediening via het BluePilot-concept met feedback-LED. Hierdoor  wordt ook het detecteren van glimmende, transparante, ongelijke en geperforeerde objecten sterk vereenvoudigd.

Dankzij de handige BluePilot-assistent is een W16- of W26-sensor in slechts enkele seconden in te stellen. Eenvoudig en uiterst precies. Ook zijn de sensoren dankzij IO-Link ‘slim’  en leveren ze aanvullende informatie uit de productieomgeving voor Industrie 4.0 toepassingen.

Bovendien is er maar weinig dat de nieuwe sensoren ontgaat. Met technologieën als TwinEye, LineSpot en ClearSens kiest men voor een zeer hoge betrouwbaarheid. Zo neemt men in altijd de juiste beslissing, ook als het glimmende, ongelijke, contrastrijke, geperforeerde of transparante objecten betreft. Hierbij zorgt de OptoFilter ervoor dat de sensoren alleen zien alleen wat ze moeten zien. LED-licht, de reflectie van veiligheidsvesten of de invloed van depolariserende objecten – niets brengt ze van de wijs.

Dankzij de extreem robuuste VISTAL-behuizing tot slot, zijn deze nieuwste sensoren bovendien opgewassen tegen de meest uitdagende omgevingsomstandigheden. Of het nu gaat om de toepassing van chemische middelen, grote schommelingen in omgevingstemperatuur of een zware mechanische of fysieke belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.