Fanuc lanceert SCARA robot en veel nieuwe bewerkingsmachines

FANUC Benelux presenteert op de TechniShow veel noviteiten. Zo is er een nieuwe familie SCARA-robots, staan er nieuwe frees- en draadvonkmachines op de stand en zijn er diverse nieuwe automatiserings- en analysefuncties die een FANUC machinepark productiever, eenvoudiger, flexibeler en slimmer maken.

Om de komst van de nieuwe FANUC SCARA te vieren, organiseert FANUC een Europese lancering dat perfect past bij de eigenzinnige stijl van deze nieuwe robot modellen. De SCARA robots zullen beschikken over de allernieuwste Compact Plus Controller. Programmeren zal niet langer meer gebeuren via de Teach Pendant maar kan zeer eenvoudig door de nieuwe “web based iRProgrammer software interface” via PC, tablet of zelfs Smartphone.

Frezen en draadvonken
Met de FANUC ROBODRILL Advanced freesmachine en de C800iB ROBOCUT draadvonkmachine breidt FANUC zijn “high reliable” en “high performance” machines verder uit. De nieuwe FANUC ROBODRILL Advanced is gebaseerd op het succes van de standaard ROBODRILL machines maar gaat nog een stap verder door gebruik te maken van nieuwe technologieën waardoor de productiviteit verhoogt. De Advanced uitvoeringen zijn voorzien van een direct servo turret die ervoor zorgt dat er in 0.7 seconden een toolwissel kan plaatsvinden. Eveneens is deze Advanced serie ook standaard uitgerust met de big plus spindel BT30+ (vergelijkbaar met ISO40) net als alle andere

ROBODRILL modellen.
Naast de C400iB en C600iB modellen introduceert FANUC Benelux de nieuwe ROBOCUT C800iB draadvonkmachine waardoor er nu ook een oplossing is voor het draadvonken van wel zeer grote producten. Automatic Wire Feeder, Automatic Wire Repair, Core Stich function en Ai Thermal Displacement compensation zijn slechts enkele standard features die terug te vinden zijn op de C800iB machine. Eveneens kan de C800iB draadvonkmachine voorzien worden van een Z-axis stroke tot 510mm.

Nieuwe 4.0-functies automatisering, analyse en onderhoud
CNC Operatoren maar ook Machine Tool Dealers en Machine Tool Builders kunnen dan weer op de FANUC Benelux stand tijdens de Technishow de laatste nieuwste producten en innovatieve ontwikkelingen ontdekken en ervaren op het gebied van de FANUC CNC Sturingen, Motion en Laser. Productspecialisten zullen de bezoeker inspireren op het vlak van machining performance, CAM-oplossingen en CNC operatoren laten kennismaken met de nieuwe gebruikersinterface iHMI.

Eveneens wordt er veel aandacht besteed aan Smart – een onmisbare schakel in de evolutie naar Industrie 4.0 en het Internet of Things (IOT). Production Monitoring & Analysis maakt real time monitoring van iedere productie machine mogelijk en verzamelt alle productie resultaten. Met trends dashboards en door analyse van deze statische data wordt de productiviteit geoptimaliseerd. Daarnaast introduceert FANUC Benelux ook iZDT (Zero Down Time) wat de onderhoudskosten verlaagt en resulteert in een optimalisatie van het onderhoudspersoneel door onderhoud statussen van productie machines centraal te beheren.

FANUC is te vinden op stand D048 in hal 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.