YouRing geeft cobot alarmfunctie

Olmia Robotics heeft een haar assortiment uitgebreid met een bijzondere sensor voor cobots: de YouRing. Deze wordt gemonteerd tussen pols en tool en geeft een alarm af in het geval van aanraking. Dit kan in de vorm van licht en/of geluid.

Voor het instellen van het licht en geluid is er de de URCaps plug-in. Hiermee definieert de gebruiker het type licht en/of geluid dat nodig is tijdens de uitvoering van het programma van de co-robot. De LED-verlichting van de Youring kan roteren, knipperend of van kleur-veranderen. Ook is de toon en toonhoogte programmeerbaar. Hierdoor kunnen verschillende situaties aan de verschillende alarmen worden gekoppeld, zoals veiligheidsstop, of een waarschuwing.

De YouRing is een draadloos apparaat dat gemakkelijk op de co-robot is te monteren en is voorzien van twee knoppen. Eén knop dient om de ‘free drive’ modus in te schakelen, zodat de gebruiker de knop op de teach pendant niet ingedrukt hoeft te houden en dus een hand vrij heeft voor het bewegen van de robotarm. De tweede knop heeft een scriptfunctie om specifieke functies uit te voeren, bijvoorbeeld om een digitale uitgang te activeren of om de robot een handmatige invoer te geven zodat hij een gepauzeerde taak voortzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.