Nieuwe ace U-modellen van Basler

Basler introduceert acht nieuwe ace U-modellen camera’s met de Global Shutter CMOS-sensoren IMX287 en IMX273 van Sony’s Pregius-lijn. De camera’s bieden een resolutie van 1.6 megapixels en leveren tot 520 frames per seconde.

De IMX273 biedt dezelfde beeldkwaliteit, snelheden en lage ruis met een pixelgrootte van 3,45 μm als andere sensoren van de tweede Pregius-generatie. De IMX287 levert een tweemaal grotere pixelgrootte met een kantlengte van 6,9 μm. Dit zorgt voor een verhoogde verzadigingscapaciteit en een hoger dynamisch bereik in combinatie met dezelfde gevoeligheid en een laag geluidsniveau. Beide sensoren zijn voorzien van de functie Ultra Short Exposure Time, die belichtingstijden van maximaal één microseconde (1 μs) mogelijk maakt. Dit maakt de sensoren geschikt voor toepassingen met snelle bewegingen. De gevoeligheid van de sensoren reikt tot het nabij-infraroodbereik (NIR), waarmee de camera’s voor toepassingen waar een lage gevoeligheid in het NIR-bereik voldoende is een alternatief kunnen zijn voor duurdere NIR-sensoren. Denk hierbij aan passingen zoals het inspecteren van van elektroluminescentie.

De nieuwe ace U-camera’s zijn leverbaar met GigE- en USB 3.0-interfaces. De camera zijn uitgerust met de functieset PGI, waarbij 5×5 debayering, kleur-anti-aliasing, ruisonderdrukking en verbeterde scherpte wordt gecombineerd. De GigE-modellen zijn voorzien van GigE Vision 2.0-functies zoals PTP. De camera’s kunnen met behulp van de Pyloon Camera Software Suite van Basler worden geïntegreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.