FANUC introduceert nieuwe robot controllers

Met de R-30iB Plus en R-30iB Mate Plus lanceert FANUC twee nieuwe robot controllers. Het meest opvallende feature is de nieuwe iPendant die dankzij en facelift een meer intuïtieve bediening en programmeren van de robots mogelijk maakt.

De iPendant is voorzien van de iHMI interface, die eerder geïntroduceerd werd voor CNC-machines. Deze interface is volgens FANUC niet alleen overzichtelijker en intuïtiever, maar biedt de operator ook begeleiding bij het programmeren van robots. Ook een onervaren operator kan hierdoor in minder dan 30 minuten een nieuw robotprogramma voor eenvoudige handling taken schrijven. Operators die vertrouwd zijn met de vorige user interface van FANUC, kunnen deze indien gewenst blijven gebruiken op de nieuwe iPendant. Naast de nieuwe user interface bieden de nieuwe robot controllers kortere cyclustijden in signaalverwerking wat tot een hogere precisie in positionering leidt. Ook de snelheid van de camera interface is verhoogd, en de configuratie van visietoepassingen in de user interface is vereenvoudigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.