Festo neemt specialist industriële AI over

Festo neemt AI-specialist Resolto Informatik over. De Duitse automatiseerder zet daarmee een belangrijke nieuwe stap richting de slimme fabriek.

Resolto Informatik is in 2003 opgericht en ontwikkelt real-time industriele oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie. Hierbij wordt de data al in het veld, dus dicht bij de machine geïnterpreteerd. Dit maakt energiebesparing, kortere cyclustijden en vooral minder uitvallen van de machine en geringere uitval uit de productie mogelijk. In alle industriële branches, of dat nu farma, voedingsmiddelen-, automobielindustrie of energiesector is leiden stilstand tot tijdverlies en hoge kosten. Kunstmatige intelligentie helpt dit te verminderen.

Resolto blijft onafhankelijk
De filosofie van Festo, dat altijd op zoek is naar steeds nieuwe innovaties, past goed bij Resolto Informatik. Voor het IT-bedrijf is het belangrijk, dat het de bestaande klanten in de toekomst gewoon kan blijven bedienen.

Na de overname blijft Resolto een zelfstandige onderneming onder het dak van de Festo-groep. Het bedrijf zal zich verder ontwikkelen en zijn positie op het gebied van kunstmatige intelligentie in industriële toepassingen verder uitbouwen. Festo zal Resolto daarbij op zijn pad zo goed mogelijk ondersteunen. De creatievelingen, de data-analisten en datawetenschappen krijgen de nodige ruimte om specifieke, innovatieve en passende oplossingen voor de machinebouwmarkt te ontwikkelen.

Doorontwikkelen portfolio
Behalve andere producten is voor Festo de software-oplossing Prognos interessant. Deze kent de gezonde toestand van een installatie en detecteert door real-time analyse van de sensordata elke afwijking van de installatie. Prognos levert vroegtijdige en nauwkeurige prognoses, stelt diagnoses en geeft aanbevelingen hoe te handelen. De kennisbasis van het systeem groeit continu door de permanente verzameling van data. Dit maakt een efficiëntere productie mogelijk.

Analyse en kunstmatige intelligentie zullen het portfolio van Festo enorm beïnvloeden doordat bijvoorbeeld algoritmen uit de kunstmatige intelligent zowel in de cloud als direct in componenten van Festo kunnen worden geïntegreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.