Stäubli TS+ Schneider Electric PacDrive = Lexium STS

Stäubli en Schneider Electric gaan een samenwerking aan. De partijen gaan een op maat gemaakte versie van de vierassige SCARA robot van Stäubli uit de TS-reeks integreren in het EcoStruxure Machine architectuur en platform van Schneider Electric. De nieuwe robot luistert naar de naam Lexium STS

Een op maak gemaakte versie van de Stäubli TS SCARA robot wordt geïntegreerd in het portfolio van Schneider Electric. Deze robots worden onder de naam Lexium STS series op de markt gebracht en zullen volledig worden geïntegreerd in de architectuur van Schneider Electric PacDrive bewegingsbesturing. De partijen stellen dat de integratie voor industriële gebruikers verschillende voordelen biedt. Zo vereenvoudigt de integratie het programma van robotbewegingen met behulp van een op IEC 61131-3 gestandaardiseerde programmeertaal. Daarnaast wordt de robot aangestuurd vanuit de hardware van het automatiseringssysteem, waardoor minder interfaces, bedrading en installatieruimte nodig is.

Stäubli profiteert door deze samenwerking van de sterke positie die Schneider Electric op de automatiseringsmarkt heeft. In het kader van de samenwerking kann het robotmerk zijn aanbod toegankelijk maken voor machinebouwers die complete automatiseringsoplossingen willen aanbieden.

Voor Schneider Electric zal de integratie van de Stäubli robots de verdere ontwikkeling van EcoStruxure Machine versterken. Dit voor machines ontwikkelde automatiseringssysteem stelt machinebouwers in staat intelligente machines te bouwen op basis van digitale technologieën en open standaards. Hierdoor kunnen ze hun time-to-market verkorten, hun ontwikkelingskosten reduceren en tegelijkertijd de prestaties van hun machines verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.