Stäubli en Schneider Electric gaan eenvoudiger robotica-oplossingen integreren in slimme EcoStruxure machines

Stäubli Robotics en Schneider Electric slaan de handen ineen op het gebied van robotica-oplossingen. Door ondertekening van de langetermijnovereenkomst werken de partijen aan de verdere ontwikkeling van hun partnerschap. Het doel van de samenwerking is het realiseren van een maatwerkintegratie van de Stäubli vierassige TS SCARA-robots in het EcoStruxure Machine-platform van Schneider Electric. 

EcoStruxure is de open en interoperabele IoT-systeemarchitectuur van Schneider Electric. Het platform biedt ‘Innovation At Every Level’ voor drie modules: Connected Products, Edge Control en Apps, Analytics & Services. Met jarenlange expertise in machinebouw combineert Schneider Electric innovatieve producten en softwarepakketten tot slimme automatiseringsoplossingen voor machinebouwers.

Stäubli Robotics ontwikkelt gespecialiseerde professionele roboticaoplossingen voor de meest uiteenlopende industrieën, waaronder elektronica, medische apparatuur, automotive, voedingsmiddelen, kunststoffen en mechanica. Het Zwitserse bedrijf biedt een unieke en uitgebreide lijn van vierassige TP Fast Pickers en TS SCARA-robots, evenals zesassige TX- en TX2 collaborative robots. Stäubli-robots zijn de beste oplossing voor elke toepassing waarbij snelheid, precisie en betrouwbaarheid zijn vereist.

Samenwerking

Naar aanleiding van de samenwerking integreert Schneider Electric een op maat gemaakte versie van de Stäubli vierassige TS SCARA-robots in haar oplossingenportfolio. Onder de serienaam Lexium STS worden deze robots volledig geïntegreerd in de architectuur van Schneider Electric’s toonaangevende PacDrive Motion Controller.

Het grootste voordeel van de integratie is dat de STS te programmeren is op basis van een standaard PLC-programmeertaal (conform IEC 61131-3). Het is daardoor niet meer nodig om een complexe en specialistische robot-programmeertaal te gebruiken. Aansluitend kan ook de dedicated robotbesturing uit de hardware-installatie worden weggelaten. Het aantal interfaces, de hoeveelheid bedrading en de benodigde installatieruimte worden daardoor beperkt.

Vision, Robotics & Motion-beurs

Bent u benieuwd hoe deze integratie er in werkelijkheid uitziet, bezoek dan de Vision, Robotics & Motion-beurs. Deze vindt plaats op 6 en 7 juni 2018 in het Conference Center Koningshof in Veldhoven. Op de beurs ziet u niet alleen de Lexium STS in bedrijf, maar maakt u ook kennis met de overige robotica-oplossingen van Schneider Electric.

Aanzienlijke voordelen

“Deze samenwerking levert voor beide partners aanzienlijke voordelen op”, aldus Gerald Vogt, Group Division Manager bij Stäubli Robotica. “We zijn verheugd om met samen te werken met Schneider Electric. Hiermee zijn we in staat om te profiteren van haar sterke marktpositie in sectoren als de machinebouw. Door samen te werken kunnen we ons gezamenlijke aanbod aanbieden aan machinebouwers die behoefte hebben aan complete automatiseringsoplossingen.”

“Ons EcoStruxure-platform is ontworpen op basis van toegankelijkheid, wat wordt versterkt door deze samenwerking”, aldus Ali Haj Fraj, SVP Machine Solutions, Industry Business bij Schneider Electric. “Door Stäubli robots te integreren wordt de implementatie van EcoStruxure Machine versneld. Dit stelt machinebouwers in staat slimme machines te ontwerpen met behulp van geavanceerde digitale technologieën en open standaard. Hierdoor worden de doorlooptijd en de ontwikkelingskosten beperkt, terwijl machineprestaties worden verbeterd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.