Dit kunnen industriële camera’s op basis van Vision apps

Het IDS NXT-platform vormt de basis voor een nieuwe generatie uiterst flexibel te veranderen industriële camera’s van IDS op basis van Vision apps. Ze voeren taken autonoom uit of ondersteunen pc-toepassingen met voorverwerkte gegevens.

Dankzij het principe van de app-basis zijn de camera’s even gemakkelijk te veranderen als smartphones. Gebruikers bepalen door het openen van de passende Vision app snel en flexibel welke beeldverwerkende taak moet worden uitgevoerd – bijvoorbeeld codes of lettertekens lezen, gezichten of nummerborden herkennen of objecten vinden, meten, tellen of identificeren.
Met de app-ontwikkelingskit kunnen gebruikers individuele Vision apps in enkele stappen zelf maken en op IDS NXT-camera’s installeren en uitvoeren. Maatoplossingen kunnen zo heel eenvoudig worden gerealiseerd.

De opmaat tot de nieuwe generatie apparaten vormt IDS NXT vegas. Het model is voorzien van een lichtgevoelige 1,3 megapixel CMOS-sensor en LED-verlichting. Een TOF-sensor meet tot op de millimeter nauwkeurig de afstanden tot objecten. De geïntegreerde slijtvrije vloeibare lens met autofocus stelt in milliseconden bij en levert ook bij variabele afstanden tot objecten altijd scherpe beelden.

Gebruiksmogelijkheden zijn er bijvoorbeeld in de optische kwaliteitsborging, als analyseapparaat, bij bewakingstaken door gezichtsherkenning of het tellen van objecten en personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.