ANSYS en PTC bieden geïntegreerde oplossing voor razendsnel design

ANSYS en PTC hebben een samenwerking aangekondigd waarmee productinnovatie wordt versneld door klanten een simulatie-gedreven design-oplossing te bieden.

ANSYS en PTC leveren de realtime simulatieoplossing ANSYS Discovery Live binnen de Creo 3D CAD software van PTC. De gecombineerde oplossing wordt door PTC verkocht als onderdeel van de Creo productsuite. Deze oplossing biedt klanten een unified modeling- en simulatieomgeving, waardoor de grenzen tussen CAD en simulatie verdwijnen en design engineers inzicht krijgen in elk van de vele beslissingen die ze maken in het productontwikkelingsproces. Dit inzicht helpt hen bij het ontwikkelen van producten van hogere kwaliteit, terwijl de product- en ontwikkelkosten worden verminderd.

De samenwerking tussen ANSYS, leider in engineering simulatie, en PTC, leider in 3D CAD, combineert de technologische kracht en het marktaandeel van beide bedrijven. ANSYS ontwikkelde de realtime simulatieoplossing ANSYS Discovery Live voor Pervasive Engineering Simulation. Deze geïntegreerde oplossing biedt ontwikkelaars toegang tot de krachtencombinatie van Creo, de 3D CAD-oplossing van PTC, en ANSYS Discovery Live. De integratie van deze twee oplossingen biedt realtime simulatie in de design-omgeving, waardoor een interactieve design experience wordt gecreëerd.

“Met de geïntegreerde oplossing kunnen engineers realtime de resultaten van een simulatie zien tijdens het ontwerpproces. Zo snappen ze direct wat de invloed van een wijziging is op hun model. Deze mogelijkheid kan de productiviteit en de kwaliteit van engineers drastisch verbeteren. De oplossing kan onderscheidend zijn in de markt”, zegt Jim Heppelmann, president en CEO van PTC. “De samenwerking met ANSYS is op elk gebied een logische keuze.”

Het eerste product van beide partijen integreert ANSYS Discovery Live met Creo, waarmee direct statische structuursimulaties en thermische en modale simulaties uitgevoerd kunnen worden. Na verloop van tijd willen de bedrijven alle functionaliteiten van ANSYS Discovery-simulatie integreren met Creo.

“ANSYS is leider op het gebied van engineeringsimulatie en Discovery Live is het meest recente voorbeeld van de innovaties waar we aan werken. Door ANSYS Discovery Live toe te voegen aan Creo, voegen wij design engineers toe aan onze doelgroep, die nu in snel tempo kunnen ontwerpen”, zegt Ajei Gopal, president en CEO van ANSYS. “Engineers kunnen nu direct de kracht van simulatie ervaren, terwijl ze duizenden beslissingen nemen en modellen onderzoeken. Dit biedt hen ongekende inzichten in hun ontwerpkeuzes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.