Robotprijs ‘IERA’ 2018 gaat naar de VS, Duitsland en Nederland

De 14e Internationale IERA Award voor Robotica en Automatisering heeft dit jaar drie winnaars opgeleverd:

  • Perception Robotics (VS) wint met de ‘Industrial Self-Cleaning Gecko Gripper’, een grijpoplossing in gekko-stijl die NASA-technologie gebruikt voor industriële automatisering
  • KUKA Duitsland wint met ‘LBR Med’, een collaboratieve robotassistent voor medicijnen en onderzoek, evenals nieuwe toepassingen
  • Lely International wint met de ‘Discovery 120 Collector’, een reinigingsrobot die stalvloeren reinigt

“De nauwe samenwerking tussen onderzoek en industrie is erg belangrijk voor de robotica-industrie”, zegt Junji Tsuda, President van de Internationale Federatie van Robotica. “Op basis van modern wetenschappelijk onderzoek worden producten van wereldklasse ontwikkeld – dit is aangetoond door alle drie de winnaars.”

“Dit jaar streden een aantal uitstekende applicaties om de IERA Award”, zegt Dominik Bösl van IEEE-RAS. “Onze winnaars in 2018 bieden uitstekende technologische innovaties in verschillende industrieën, daarom heeft de jury dit jaar besloten om de eerste plaats toe te kennen aan drie winnaars.”

Van links naar rechts: Dominik Boesl, Awards Chair & Vice President IEEE RAS; Martijn Buijs, Lely International; Dr. Nicholas Wettels, Perception Robotics; Michael Otto, KUKA Duitsland; Clemens Duijnisveld, Lely International; Frank Steeneveld, Lely International; Junji Tsuda, IFR-voorzitter (foto© Thomas Plettenberg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.