Snellere opstarttijden met nieuwe MELFA FR-robotserie

De nieuwe industriële robotserie van Mitsubishi Electric combineert kortere cyclustijden met schaalbare veiligheidsfuncties en biedt veelzijdige verbindingsopties voor eenvoudige integratie in productiesystemen. Bedrijven die een flexibelere en productievere werkomgeving willen bereiken, zullen ook profiteren van nieuwe mogelijkheden die worden gecreëerd door toepassing van kunstmatige intelligentie.

De AI-technologie van Mitsubishi Electric voegt efficiëntie toe aan bijna elke fase van het klantproces, van ontwerp en opstarten tot en met bediening en onderhoud. Ongeplande downtime kan bijvoorbeeld worden vermeden door flexibele onderhoudsschema’s in te voeren. Live gebruiksgegevens worden geanalyseerd met een functie voor preventief onderhoud die de gegevens vergelijkt met een dynamisch model van de onderdelen van de robot. De levensduur en onderhoudseisen kunnen vervolgens in realtime worden voorspeld. Bovendien biedt de nieuwe MELFA FR-robotreeks functies die helpen met automatische kalibratie, waardoor grotere nauwkeurigheid en kortere opstarttijden worden bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.