Beeldsensor legt kritische beelddetails vast bij extreem weinig licht

Framos maakt bekend dat ON Semiconductor het nieuwste model heeft gelanceerd van zijn succesvolle Interline Transfer EMCCD KAE-sensorlijn, voor hoogwaardige beeldvorming bij extreem weinig licht. De KAE-08152 is een 4/3″-beeldzoeker met een resolutie van 8,1 megapixels die zorgt voor een hogere kwantumefficiëntie, specifiek voor nabij-infrarood golflengten. De uitzonderlijke beeldprestaties bij weinig licht van deze sensor zijn ideaal voor bewaking, ITS, wetenschappelijke en medische toepassingen.

Sublux-beeldvorming wordt mogelijk gemaakt door Interline Transfer EMCCD-technologie. Elk van de vier uitgangen van de sensor heeft zowel een conventioneel horizontaal CCD-register als een EMCCD-register met hoge versterking, wat resulteert in uitzonderlijke beeldprestaties bij weinig licht. De kwantumefficiëntie (QE) van de KAE-08152 is verdubbeld bij ongeveer 850 nm vergeleken met de standaard KAE-08151 om een ​​verbeterde NIR-gevoeligheid te bieden zonder enige afname van de Modulation Transfer Function (MTF) van het apparaat.

Een intra-scène schakelbare versterkingsfunctie bemonstert elk ladingspakket op een pixel per pixel basis, waardoor het camerasysteem de lading door de normale versterkingsuitgang of de EMCCD-uitgang kan leiden, afhankelijk van een door de gebruiker te selecteren drempel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.