Gecodeerde USB-sticks en privacyfilters verbeteren gegevensbeveiliging

RS Components (RS) heeft een reeks professionele producten voor gegevensbescherming in het assortiment opgenomen. Deze producten helpen bedrijven te voldoen aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU die op 25 mei 2018 van kracht werd. Het assortiment omvat producten van 3M, Kingston Technology en producten uit het eigen RS Pro-assortiment.

Gegevenscodering staat bovenaan de lijst van aanbevolen technische maatregelen in de AVG om de juiste gegevensbeveiliging te waarborgen. Bedrijven zijn verplicht om klanten en andere contactpersonen snel op de hoogte te stellen van eventuele gegevensinbreuken die een risico vormen voor hun persoonlijke rechten – maar niet indien de gegevens onleesbaar zijn gemaakt door middel van encryptie.

RS biedt een breed scala aan aantrekkelijk geprijsde producten voor gegevensbeveiliging, waaronder drie van Kingston Technology met 256-bits XTS-AES-hardware-encryptie. De IronKey D300 is een reeks USB 3.0-sticks van tot wel 128 GB.

Kingston DataTraveler 2000 USB 3.0-sticks zijn beveiligd met een alfanumeriek toetsenbord voor een gebruiksvriendelijke beveiliging met PIN. De encryptie vindt plaats op de stick en er blijft geen spoor van de PIN achter op het systeem. De voordeliger geprijsde Kingston DataTraveler Vault-reeks biedt betaalbare veiligheid op bedrijfsniveau, dankzij de complexe wachtwoordbeveiliging.

De nieuwe RS Pro EviKey-reeks van USB-sticks kan worden gebruikt met smartphones en beschikt over een gebruiksvriendelijke contactloze NFC-technologie. Het omvat een standalone cybersecurity-apparaat dat zijn eigen elektrische voeding genereert met behulp van het NFC-antennesignaal.

RS levert daarnaast privacyfilters van 3M die ‘visueel hacken’ van persoonsgegevens of vertrouwelijke informatie door ‘meekijkers’ voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.