Safety First

FANUC Dual Check Safety of kortweg DCS genoemd, controleert zowel de positie en snelheid van de robot in voorgedefinieerde zones (3-dimensionaal), waardoor een verhoogde veiligheid gecreëerd wordt voor de operator, de robot en de omgeving.

Met deze DCS technologie is FANUC toonaangevend op gebied van robotveiligheid. FANUC behaalde met zijn DCS de ISO 13849-1 norm, PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level).

Deze technologie helpt de operator op een veilige manier in een robotcel te werken, maar ook de robot en zijn omgeving te beschermen tegen een mogelijke impact. Dankzij DCS kunnen robotcellen veel compacter en kostenbesparend gebouwd worden. Hekwerken of lichtgordijnen kunnen dichter bij de robot geplaatst worden. Bovendien hoeven er minder veiligheidscomponenten gebruikt te worden door de combinatie met de FANUC Safety BUS interface. Alle FANUC robots kunnen met DCS worden uitgerust.

Tijdens de Empack beurs in Brussel – van 3 tot 4 oktober – presenteert FANUC een robotcel uitgerust met DCS zodat bezoekers zelf de veiligheidszones kunnen uittesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.