Wedstrijd voor hogescholen en onderzoeksinstellingen

Epson lanceert ‘Win-een-robot-wedstrijd’

Industry 4.0 is werkelijkheid en Epson is klaar om deze verandering te leiden. Automatisering reikt steeds verder en er worden veel nieuwe, innovatieve applicaties ontwikkeld voor robots. Deze vormen een revolutie in de productie- en andere sectoren en kunnen mogelijk de kwaliteit van ons werkende leven sterk verbeteren.

Epson legt de nieuwste technologie in handen van de toekomst: universiteiten, hoge scholen en onderzoeksinstellingen in de hele EMEAR-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika en Rusland), om de groei, ontwikkeling en concurrentiepositie van industrie en automatisering te stimuleren.

  • Deelnemers dienen hun voorstel vóór 15 december 2018 in te dienen en maken vervolgens kans om tot drie Epson-robots te winnen ter ondersteuning van hun project.
  • Inzendingen worden beoordeeld op verschillende criteria, zoals innovatie, onderwijs, ontwikkeling van vaardigheden, uniek robotgebruik en duurzaamheid.
  • De geselecteerde deelnemers ontvangen een uitnodiging om hun inzending te presenteren aan een jury.

“Vaardigheden en creativiteit vormen de kern van innovatie. Epson weet hoe hard het nodig is om de ontwikkeling van talent en vaardigheden te ondersteunen. Bijna 50% van de wereldbevolking bestaat nu uit millennials en zij krijgen te maken met een wereld die radicaal anders werkt dan nu. We weten dat jongeren het potentieel hebben. Onze wedstrijd is er daarom op gericht om de technologie van de toekomst in hun handen te leggen”, zegt Volker Spanier, hoofd robotica-oplossingen bij Epson Europe.

Het aantal industriële robots dat wereldwijd wordt geïmplementeerd, neemt naar verwachting toe tot 2,6 miljoen apparaten in 2019. Voornamelijk in Midden- en Oost-Europa wordt verwacht dat het gebruik van robots de komende twee jaar 20% per jaar toeneemt. Na China is dit het hoogste groeipercentage wereldwijd.

Met deze groei staat robotica centraal in de toekomst van productie, de gezondheidszorg en een groot aantal andere sectoren. Robots kunnen ook helpen bij opleidingen, het verminderen van afval en het terugdringen van het energieverbruik. Epson biedt jongeren in EMEAR de mogelijkheid om een betere wereld te creëren met robots.

Deelnemen aan de wedstrijd kan via www.epson.eu/robots-contest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.