Valk Welding toont noviteiten op NIL Verbindingsweek

Lasrobotintegrator Valk Welding toont tijdens NIL Verbindingsweek enkele noviteiten: dunwandige materialen lassen met MIG, ronde producten exact lassen met lasnaadvolgsysteem en TM cobots met standaard geïntegreerde vision.

Dunwandige materialen lassen met MIG

Dunwandige materialen worden veelal handmatig met TIG gelast om nabewerking zoveel mogelijk te beperken. De markt zoekt daarvoor oplossingen om deze dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming geautomatiseerd te kunnen lassen. Valk Welding toont daarom op haar stand tijdens de NIL Verbindingsweek een lasrobotcel die volgens het Active Wire concept van Panasonic last. Active Wire is een MIG lasproces voor lasrobots, waarbij de lasdraad met een hoge frequentie wordt gepulseerd, waardoor dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming kunnen worden gelast. Nabewerking is daarmee tot een minimum gereduceerd.

Ronde producten exact lassen met lasnaadvolgsysteem

Valk Welding zal eveneens een X-Y lasopstelling presenteren waarbij het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem is geïntegreerd voor toepassing op onder meer rondlasautomaten, portaallassystemen en laskolommen. Dit systeem dat ook als retrofit op een bestaand systeem kan worden geïntegreerd, is specifiek ontwikkeld voor het lassen van ronde producten, zoals industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige producten en uiteraard ook voor langsnaden. Het systeem heeft onder meer een kantelbare lasersensor voor het snel omstellen.

TM cobots met standaard geïntegreerde vision

Sinds Valk Welding met haar divisie VWCO op de TechniShow de cobots van TM ROBOT introduceerde, is de belangstelling en de vraag naar cobots sterk toegenomen. Op de stand wordt een nieuwe model met grotere armlengte gepresenteerd. VWCO verkoopt de cobots via een uitgebreid dealernetwerk in de Benelux en Denemarken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.