Dormac verwerft dealerschap voor cobots van Doosan Robotics

Dormac CNC Solutions, leverancier van productiesystemen voor verspanende bewerkingen, heeft het officiële dealerschap van Doosan Robotics verworven voor de verkoop van Doosan cobots in Nederland.

De cobots van Doosan Robotics hebben een hoge functionele veiligheid dankzij de inzet van gevoelige koppelsensoren, hebben een uiterst nauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform uiterst betrouwbaar. De cobots van Doosan Robotics zijn daarmee in staat om complexe taken uit te voeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving. Directeur Joost Verschure van Dormac ziet dat de cobots van Doosan Robotics daarmee perfect zijn inzetbaar voor automatisering van machinebelading en andere uit te voeren handelingen in de productie.

Cobots zijn eenvoudig te bedienen, snel en eenvoudig te programmeren en zonder veiligheidsvoorzieningen in een productieomgeving op te nemen. Cobots zijn daarom uitermate geschikt om gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen te ontwikkelen voor de meest uiteenlopende taken. Dormac Productie Automatisering heeft daar het afgelopen jaar al meerdere applicaties voor ontwikkeld en ziet grote mogelijkheden om meerdere taken rondom de verspanende productie te automatiseren.

Doosan Robotics biedt een gevarieerde line-up van cobots met een laadvermogen van 6 tot 15 kg en een werkbereik van 0,9 tot 1,7 meter. Doosan Robotics heeft haar cobot programma voor het eerst in Europa gepresenteerd op de afgelopen vakbeurs Automatica. Doosan Robotics in Zuid-Korea beschikt over een productiefaciliteit voor 7.000 cobots en verwacht een jaarlijkse omzetgroei van 20%. De productiefaciliteit is gekoppeld aan de doelstelling om op dit gebied binnen drie jaar tot de marktleiders te behoren.

Naast Azië ziet Doosan Robotics Europa als de tweede grote groeimarkt voor cobots. Op dit moment wordt er gewerkt aan de opbouw van een Europees distributiecentrum en een dealernetwerk in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.