Costo sluit samenwerkingsovereenkomst met Eiratech Robotics

De Nederlandse logistiek specialist Costo heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Ierse technologiebedrijf Eiratech Robotics, expert op het gebied van robotsystemen. De samenwerking maakt orderpicken met behulp van robots voor veel meer bedrijven mogelijk.  

Costo ontwikkelt creatieve maatwerkoplossingen voor opslag, transport en orderpicken. Daarmee verbetert het in Gorinchem gevestigde bedrijf intralogistieke processen, onder andere in de e-commerce en de warehousing sector. Dankzij de combinatie van slimme robots, pickstations, rekken en het Eiratech Robotics besturingssysteem kan dat proces in de juiste applicatie versneld worden. Essentieel in een tijd waarin consumenten verwachten dat online bestelde producten binnen 24 uur in huis zijn.

Zes keer meer picks per uur

Zeventig procent van de orderpick-tijd wordt verspild met lopen en zoeken naar goederen. De Eiratech Eirabot, een robot die wordt bestuurd via een draadloos netwerk, kan die verspilde tijd terugdringen en het aantal picks per uur verzesvoudigen in vergelijking met een conventioneel systeem. Een revolutie in het logistieke proces.

Costo Benelux-partner

De deal maakt Costo tot partner van Eiratech Robotics voor de Benelux en biedt het Ierse bedrijf tevens kansen in Duitsland. Patrick Torrekens is hoofd van Enterprise Ireland Benelux, het handelsagentschap dat Ierse bedrijven ondersteunt. Hij laat weten: “We zijn verheugd met deze deal tussen onze klant Eiratech Robotics en logistiek specialist Costo. Een grote Ierse innovatie vindt zijn weg naar markten die koploper zijn op het gebied van warehousing en distributie en waar grote behoefte is aan optimalisatie van het logistieke proces.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.