Maak kennis met Lindsey: je gids voor vandaag

Een magenta robot, uitgerust met sensoren en camera’s, zal bezoekers vanaf vandaag door tentoonstellingen leiden in een Lincoln-museum.

Foto: University of Lincoln

Geprogrammeerd door robotica-experts van de Universiteit van Lincoln, zal Lindsey de komende drie jaar rondleidingen geven in The Collection, die wordt gerund door Lincolnshire County Council.

Ze vindt de beste routes in het museum, pauzeert bij exposities om feiten te spuien en basisvragen van bezoekers te beantwoorden. Haar functionaliteit zal zich in de loop van de drie jaar autonoom ontwikkelen, als ze nieuwe gedragingen en trends leert van de mensen met wie ze samenwerkt.

Lindsey is de nieuwste telg van een robotfamilie die is ontwikkeld door het Lincoln Center for Autonomous Systems. Andere familieleden werken in magazijnen, op boerderijen en in verzorgingstehuizen. De robot maakt gebruik van de nieuwste technologie voor kunstmatige intelligentie en robotica, toegepast in onderzoeksprojecten van de onderzoekers van de universiteit voor computerwetenschappen. Ze hebben de robot geprogrammeerd om zelfstandig door het museum te kunnen navigeren en zichzelf op te laden, rekening te houden met mogelijke obstakels zoals mensen, tentoongestelde voorwerpen en tassen op de grond, terwijl ze leren van interacties om een ​​beter inzicht te krijgen in wat bezoekers interesseren.

Bron: University of Lincoln

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.