Smart camera met 12 megapixel beeldsensor en meerkleurige lichtbron

Omron Corporation heeft de wereldwijde release aangekondigd van de nieuwe FHV7-serie Smart Camera met lichtbron en beeldverwerkingsfunctionaliteit voor geavanceerde vision-inspecties. Dankzij ‘s werelds eerste meerkleurige lichtbron en een best-in-class 12 megapixel hoge resolutie camera, is er slechts één FHV7-serie Smart Camera nodig om met de hoogste precisie vision-inspecties uit te voeren in productielijnen met een grote productvariatie.

Nu consumenten steeds strengere kwaliteitseisen stellen, wordt ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven steeds belangrijker. Om aan deze vereisten te voldoen, introduceren fabrikanten strengere kwaliteitscontroles om de productkwaliteit te handhaven en te verbeteren, en om oorzaken van defecten snel te identificeren. Daarnaast worden in lijn met de trend van massamaatwerk om aan veranderende behoeften van de consument te voldoen, steeds vaker verschillende producten op één productlijn geproduceerd. Dit heeft tot gevolg dat er kwaliteitsinspecties moeten worden uitgevoerd voor producten met verschillende kleuren en afmetingen. Om dergelijke geavanceerde kwaliteitsinspecties uit te kunnen voeren in een flexibele productieomgeving, is het van cruciaal belang de uitvaltijd voor overschakeling op andere producten tot een minimum te beperken.

Daarom heeft Omron zich toegelegd op het gebied van hoogwaardige slimme camera’s waarmee het mogelijk wordt om geavanceerde vision-inspecties eenvoudig te integreren in productieprocessen. De FHV7-serie is voorzien van een meerkleurige lichtbron en een autofocuslens, waardoor de camera flexibel kan reageren op veranderingen in de kleur en afmeting van de objecten die worden geïnspecteerd.

Hierdoor zijn er geen speciale vaardigheden meer vereist voor de installatie en aanpassing van de camera voor verschillende producten en inspectiecriteria, zelfs bij een flexibele productielijn waar veel verschillende soorten producten worden geproduceerd in verschillende hoeveelheden. Bovendien zorgen de beeldverwerking met ‘best-in-class’ snelheden en een 12-megapixel hoge resolutie camera ervoor dat het mogelijk is om nauwkeurigere inspecties uit te voeren en een hogere productiekwaliteit te bereiken zonder de productiesnelheid te laten dalen. Naast deze functies wordt er een algoritme voor hogesnelheidsbeeldcompressie gebruikt om inspectiebeelden op dubbel de normale snelheid te comprimeren, zodat alle beeldgegevens nog tijdens de meting kunnen worden opgeslagen voor volledige traceerbaarheid in productieprocessen waarin kwaliteitsbeheer het allerbelangrijkst is.

De FHV7-serie is slechts een kwart zo groot als het toonaangevende model van Omron, de FH-serie sensorcontroller, maar biedt hetzelfde hoge niveau van beeldverwerkingscapaciteit. Dit wordt bereikt door de integratie van Omrons snelle, uiterst nauwkeurige beeldverwerkingstechnologie met een compact hoge resolutie cameraontwerp van Omron SENTECH dat in juli 2017 werd aangekocht.

Met het gebruik van de FHV7-serie smart camera versnelt Omron de innovatieve automatisering samen met haar klanten, en blijft streven naar indrukwekkende verbeteringen in productiviteit en kwaliteitscontrole voor de productie-industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.