Nieuwe robotloader voor Larsen & Buhl

Een van de meest uitgebreide RFA Kawasaki Robotloaders voor het beladen van zware werkstukpallets en grote werkstukken is geplaatst bij Larsen & Buhl in Zeewolde. Larsen & Buhl, producent van hoogwaardige precisie onderdelen, zet al 10 jaar Kawasaki robots naar volle tevredenheid in voor het beladen van vele soorten machines. Voor dit project is een RFA-Robotloader samengesteld met een breed inzetbare combinatie van pallet belading en werkstuk belading. Op deze manier is de cel in te zetten voor het onbemand produceren van enkelstuks en serie productie door middel van werkstuk belading. Het wisselen tussen pallet- en werkstukbelading is automatisch en manloos.

Sinds 1992 levert distributeur RFA Kawasaki robotsystemen voor het beladen en ontladen van machines. De technieken in de metaalbewerking en de robotica veranderen voortdurend. RFA hanteert de modernste methoden om passende Robotloaders voor het automatiseren van machines te ontwikkelen.

De zeer uitgebreide Mazak VTC 800SR20 heeft een groot bereik en een verticale 4e as. Beide bewerkingsposities worden door de RFA CX210L Robotloader beladen met pallets. Er worden pallets tot 940 mm breed, pallets van 360 x 360 mm en torenmallen van 500 mm hoog tot 180 kg verwerkt. Het systeem is voorzien van 2 sluizen waar de operator toegang heeft tot de pallets. De pallet wordt vervolgens met enkele tikken op de RFA-Pallet tablet besturing naar een positie in het magazijn met 39 palletplaatsen verplaatst en in de takenlijst van de RFA-JobEdit module opgenomen. Op basis van de volgorde in de takenlijst worden de pallets in de machine geladen. Het RFA-JobEdit programma geeft aan de Mazak machine door welke pallet geplaatst is en het juiste programma wordt geselecteerd. Op deze manier zijn enkelstuks van een grote variëteit manloos te produceren.

Om naast enkelstuks op pallets ook inzetbaar te zijn voor werkstukbelading is de Kawasaki CX210L uitgerust met een Schunk grijper wisselsysteem. Er zijn 3 robotgrijpers voorzien die automatisch geselecteerd en gewisseld worden door de RFA-Robotloader: 2 dubbele Schunk 2-klauw werkstukgrijpers en 1 palletgrijper. Om de werkstukken aan te voeren is een rastertafel van 1.500 x 700 mm ingezet. De Kawasaki CX210L robot plaatst een pallet met hierop het juiste automatische spanmiddel voor de werkstukken op de tafel of de 4e as. Vervolgens wordt de palletgrijper automatisch gewisseld voor een dubbele werkstukgrijper. Een werkstuk wordt van de tafel genomen, in de klem geplaatst en het gerede werkstuk wordt terug op de tafel geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.