Nieuw boek over Bioengineering

Elsevier publiceert een nieuw boek over Bioengineering. Humanoid Robots: Modeling and Control, van de hand van Dragomir Nenchev, Atsushi Konno en Teppei Tsujita, biedt een systematische presentatie van de modellen die worden gebruikt in de analyse, het ontwerp en de besturing van humanoïde robots.

Het boek begint met een historisch overzicht van humanoïde robots en geeft een samenvatting van de huidige artistieke resultaten en aangrenzende onderzoeksvelden. Het boek beschrijft de theoretische beginselen op het gebied van kinematische, kinetisch-statische en dynamische verhoudingen, en biedt een uitgebreid overzicht van de benaderingen van de balansregeling voor tweevoeters. Modellen en regelalgoritmes voor objectmanipulatie met een multi-vinger hand, een dubbelarmig- en een multirobot-systeem worden ook besproken. Eén hoofdstuk behandelt onderwerpen op het gebied van motion generation, regeling en toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.