Nieuwe functionaliteit voor Mako GigE-camera’s

 Mako G-camera’s met Sony IMX-sensoren ondersteunen nu eenvoudige camerasynchronisatie en triggering via ethernet. Allied Vision breidt met een firmware-update de functionaliteit van de Mako G-camera’s uit. De Mako G-040, Mako G-158, Mako G-234, Mako G-319 en de Mako G-507 ondersteunen IEEE 1588 Precision Time Protocol (PTP) support- en action-commando’s om de camera via de ethernet-aansluiting (ToE) te triggeren.

Deze camera’s bieden nu vanuit een uiterst compacte behuizing van 29 mm × 29 mm nog meer functionaliteit, de recentste Sony CMOS-sensoren en ondersteuning voor populaire C- en CS-Mount-lenzen. Deze nieuwe features maken de Mako G-camera’s zeer geschikt voor gebruik in toepassingen met meerdere camera’s.

IEEE 1588 PTP zorgt voor een nauwkeurige synchronisatie van meerdere camera’s en apparaten in een ethernet-netwerk. Het apparaat of de camera met de master-klok stuurt de tijdsinformatie naar alle andere klokken, welke op hun beurt hun tijdsinstellingen aanpassen zodat alle apparaten tegelijkertijd worden ingesteld op precies 2 microseconden. Deze feature wordt vaak gebruikt om sportevenementen gelijktijdig van verschillende kanten vast te leggen. Dit zorgt voor duidelijke 3D-beelden van een situatie of object.

Met Action Commando’s of de Trigger over Ethernet-functie kunnen een of meer camera’s gelijktijdig via de ethernet-aansluiting worden getriggerd. Samen met de Power-over-Ethernet-functie (PoE), volstaat een enkele kabel voor het voeden van de camera, triggeren, de camerabediening, alsook voor de overdracht van afbeeldingsgegevens. Er is geen extra kabel nodig voor het triggeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.