Flir koopt twee robotbedrijven voor ruim een half miljard

Flir Systems heeft onlangs twee bouwers van onbemande systemen overgenomen om haar robotportfolio te versterken. Flir heeft Endeavor Robotic Holdings – een ontwikkelaar van onbemande grondvoertuigen (UGVs) – gekocht van Arlington Capital Partners voor $385 miljoen. De aanschaf volgt op de acquisitie van  droneontwikkelaar Aeryon Labs, dat eind januari voor $200 miljoen werd gekocht.

Endeavor, dat net buiten Boston gevestigd is en vroeger bekend stond als iRobot Defense and Security, heeft meer inmiddels meer dan 7.000 UGVs gebouwd en verscheept. De robots worden ingezet voor tal van toepassingen, onder meer door de politie, door eerstehulpverleners en in kerncentrales en industriële installaties. Endeavor is bovendien een van de grootste UGV-leveranciers aan het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

Aeryon Labs is gevestigd in Waterloo, Canada en bouwt Groep 1 UAS-oplossingen onder de 20lbs (9 kg). Beide nieuwe aanwinsten verrijken het nano-klasse UAS potfolio waarover Flir sinds de aanschaf van Prox Dynamics in 2016 beschikt.

Jim Cannon, president en CEO van Flir Systems zegt: ‘Endeavor’s momentum bij het Amerikaanse DoD (Department of Defence) en andere wereldwijde defensie- en politiediensten biedt ons de kans om deel te nemen aan langlopende franchiseprogramma’s. Het zal ons helpen groei voor ons bedrijf te creëren.”

De robots van Endeavor variëren van de 5 ponds wegwerpbare FirstLook verkenningsrobot tot een 500 pond Kobra heavy-lift robot.

De omzet van Flir in 2018 bedroeg $1,78 miljard, een daling van 1,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor 2017. Het bedrijf schat de omzet in 2019 op 1,92 miljard tot 1,95 miljard dollar, wat neerkomt op een omzetgroei van 8 tot 10 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.