Nieuwe 31 megapixel EXO-camera’s voor kwaliteitscontrole

SVS-Vistek breidt haar uitgebreide assortiment industriële camera’s uit met diverse hoge resolutie USB3-camera’s met een kleine vormfactor.  Het betreft tien nieuwe USB3-modellen van de EXO-cameraseries (exo342, exo367, exo387) met resoluties van 31, 19 en 17 megapixels die allemaal gebaseerd zijn op de nieuwste generatie van Sony’s Pregius 2 CMOS sensoren. Deze nieuwe sensoren met grote (3,45 x 3,45 µm), vierkante pixels zijn zeer lichtgevoelig en bieden een extreem hoog dynamisch bereik.

De CMOS-sensoren van de EXO-serie kunnen worden voorzien van een verscheidenheid aan kosteneffectieve lenzen. Met een frontdoorsnede van 58 x 58 mm zijn de nieuwe camera’s  ideaal voor sensorafmetingen tot APS-C en Four-Thirds. Voor hoge-resolutiemodellen kan men ook kiezen voor M42-Mount en MFT-Mount voor scherpstelbare lenzen.

Ondanks hun hoge resoluties bieden de nieuwe EXO-cameramodellen een beeldsnelheid van 11,5 fps, 18,5 fps en 21,5 fps bij een maximale netto USB3-bandbreedte van 360 MB/s. Het resultaat is een korte beeldtransmissietijd, waardoor er voldoende marge overblijft om het beeld te verwerken of te analyseren en de volgende foto te nemen. In het tweede kwartaal zullen nog hogere beeldsnelheden mogelijk zijn door de toevoeging van krachtige 10GigE en CoaXPress interfaces.

Naast de indrukwekkende cameraprestaties bieden de sterk geïntegreerde camera’s van de EXO-serie een geïntegreerde 4-kanaals flitser die de gebruiker de noodzaak van een extra apparaat bespaart, waardoor de kosten dalen. Uitgebreide sequencerfuncties, de speciaal gefreesde behuizing, de instellingsmogelijkheden en  temperatuurmanagement zorgen voor consistente resultaten voor een groot temperatuurbereik.

In speciale Tracer-versies van de EXO-camera’s kunnen MFT-lenzen (Micro-Four-Thirds) door GenICam-commando’s eenvoudig worden aangestuurd en kunnen focus, zoom en iris binnen enkele milliseconden worden gereset voor nieuwe taken. Deze tracer-varianten nemen de volledige controle van de verlichting en de lens over. Alle triggers voor sensor, verlichting en lens worden aangestuurd middels één enkele GenICam interface in de camera.

De SVS-Vistek-camera’s met nieuwe generatie Pregius-sensoren van Sony zullen aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 worden uitgebracht. De compacte afmetingen en de uitstekende beeldkwaliteit maken deze nieuwe camera’s optimaal voor vele highres toepassingen in de branches apparatenbouw, verkeerstechniek, fotogrammetrie, landmeetkunde, luchtkartering, high-end beveiligingstechnologie en voor de inspectie van zonnepanelen, wafers en displays.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.