Samsung, Cisco en Orange demonstreren 5G-aangedreven drone en industriële robot

Samsung Electronics, Cisco en Orange hebben op MWC19 in Barcelona twee veelbelovende industriële 5G-applicaties onthuld: een drone en een industriële robot.

Dronetoepassing met 5G

Een drone met een zeer lage latentie en een kwalitatief hoogwaardig videosysteem werd bestuurd vanuit de Orange-stand op de Fira de Barcelona. De drone, die zich buiten in een datacenter van Orange bevond, is uitgerust met een 5G-router (CPE) waarmee commando’s naar de drone worden overgebracht en een hoogwaardige videofeed met een lage latentie wordt verzonden. In de Orange-stand was te zien hoe de piloot de drone bestuurt met behulp van een 5G-tablet. Aeromedia, een toonaangevende drone operator, werkte mee aan deze demonstratie.

Industriële robottoepassing met 5G

Een autonome robot die productieonderdelen verplaatst, verstuurt live videobeelden, genomen met een 360°-camera en een Full HD-camera die beide in de robot zijn geïntegreerd. Aan de hand van de videobeelden kunnen operators de omgeving van de robot op afstand bewaken en controleren wanneer de autonome werking van de robot wordt onderbroken door onverwachte obstakels op zijn pad. De video en de commando’s voor de robot worden via een 5G-netwerk verzonden. Deze demonstratie werd gegeven in samenwerking met Acciona, een wereldwijd opererend bedrijf dat duurzame energie, infrastructuur en diensten levert.

De demonstraties lieten ons kennismaken met industriële gebruiksmogelijkheden die worden aangedreven door het ultrabetrouwbare 5G met zijn lage latentie en hoge capaciteit.

Samsung en Cisco bundelden hun krachten voor deze live demonstratie. Samsung gebruikte zijn 5G-oplossingen, waaronder gevirtualiseerde RAN, een van de kleinste 5G-toegangseenheden, meerdere 5G-routers voor binnen en buiten, en 5G-tablets. Het Ultra Gateway Platform van Cisco biedt een 5G virtuele pakketkern bovenop de NFV-infrastructuur van Cisco die een verbeterde doorvoer en flexibiliteit garandeert. Door gebruik te maken van de grote bandbreedte die beschikbaar is op mmWave-banden, zoals 26GHz, en geavanceerde antennetechnologieën zoals massieve MIMO en beamforming, konden de bedrijven mobiliteit, een zeer lage end-to-end latentie en een hoge capaciteit bereiken die de overdracht van hoogwaardige videofeeds mogelijk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.