Nieuwe robotoplossing verhoogt veiligheid in staalsector

Nieuwe robotoplossing verhoogt veiligheid in staalsector

“Ontwikkel een gerobotiseerde oplossing voor het nog steeds manueel bediende reparatiestation voor onze 30 ton wegende staalrollen met een diameter tot 2 Lees verder »

Nieuw framework voor multirobotsystemen

Nieuw framework voor multirobotsystemen

De maakindustrie staat voor grote uitdagingen. Enerzijds wordt de beroepsbevolking ouder en schaarser. Anderzijds is er een toenemende vraag naar kleine of Lees verder »

De veilige cobot-ambities van Pilz

De veilige cobot-ambities van Pilz

Wie in München de Pilz-stand op Automatica bezocht, wachtte een bijzondere verrassing: Pilz wordt cobotleverancier. Althans, daar leek het wel even op. Lees verder »

4D-PRO Connectivity  maakt Auto-Ident tot ‘More than a Vision’

4D-PRO Connectivity maakt Auto-Ident tot ‘More than a Vision’

Toen de uitvinders Silver en Woodland in 1949 hun eerste variant van de barcode registreerden, zullen zij onmogelijk hebben kunnen voorzien dat Lees verder »

 

Nederlandse start-up introduceert cobot in Canada

Robbin Mennings, oprichter van het Doetinchemse WiredWorkers, is samen met de Franka Emika Panda de oceaan overgestoken om zijn cobot te introduceren in de Noord-Amerikaanse markt. Een week lang is hij bij het Canadese Promark Electronics in Montréal geweest om te demonstreren hoe collaboratieve robots werken en om onderzoek te doen naar de implementatie binnen het productieproces.

AgriFoodTech (bron: Mikrocentrum)

AgriFoodTech 2018 gericht op efficiënter, effectiever en duurzamer produceren

Big data, internet of things en blockchain in combinatie met de laatste technieken voor sensoriek, vision en aandrijftechnieken bieden nieuwe kansen voor de hightech maakindustrie. Innovatieve oplossingen voor klantgericht en maatwerk productontwerp, de inzet van nieuwe businessmodellen en predictive maintenance maken het werk van een boer, teler of voedingsmiddelenproducent namelijk een stuk gemakkelijker. De derde editie van AgriFoodTech op 12 en 13 december 2018 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch toont de innovaties waarmee de hightech maakindustrie kan bijdragen aan efficiënter, effectiever en duurzamer produceren.

Mitsubishi Electric toont oplossingen voor slimme productie op SPS IPC Drives

Tijdens SPS IPC Drives – van 27-29 november in Neurenberg, Duitsland – presenteert Mitsubishi Electric een verscheidenheid aan technologieën voor het mogelijk maken van digitale transformatie in de productie. Als partner voor slimme fabricage toont Mitsubishi Electric toepassingen voor engineering, productie en onderhoud.

Yamaha Motor investeert in Robotics Plus

Robotics Plus, een landbouwrobotica- en automatiseringsbedrijf in Nieuw-Zeeland, krijgt een investering van US $ 8 miljoen van het Japanse Yamaha Motor ter ondersteuning van haar ambitieuze groeiplannen. De investering brengt de totale investering van Yamaha Motor in Robotics Pus op US $ 10 miljoen, na een partnerschapsovereenkomst en investering van US $ 2 miljoen eerder dit jaar.

Industriële omzet 8,3 procent gestegen

Producenten in de industrie realiseerden in het derde kwartaal van 2018 een omzetgroei van 8,3 procent. De omzet stijgt hiermee al acht kwartalen op rij.

Het antwoord op losgeslagen AI-algoritmes

Door de roekeloze inzet van algoritmes, komt in de maatschappelijke discussie over artificial intelligence (AI) regelmatig de angst naar boven voor oncontroleerbare en volledig losgeslagen AI-algoritmes die hun eigen gang gaan. ECP|Platform voor de InformatieSamenleving roept vandaag op hoogoplopende discussies hierover te stoppen en te focussen op de slimme kansen die deze technologie biedt voor onze samenleving en economie. De vandaag gelanceerde AI Impact Assessment is daarvoor de oplossing. Deze werd tijdens het Jaarcongres ECP overhandigd aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer.

Tech Trends 2019: grote rol voor robotic process automation

Dimension Data, global technology integrator en managed services provider, bracht onlangs het rapport Tech Trends 2019 uit dat ontwikkeld is door zijn team van technologie-experts. Hierin zijn trends opgenomen, die in 2019 het technologielandschap op het gebied van customer experience, cybersecurity, digital business, digitale infrastructuur, de digitale werkplek, technologische toepassingen en services gaan bepalen. Ettienne Reinecke, Group CTO, verwacht dat in 2019 de digitale transformatie eindelijk werkelijkheid wordt. Hij voorspelt een grote, branchebrede disruptie doordat innovatieve organisaties inzien dat langetermijnprojecten vruchten gaan afwerpen.

Heavydutyconnectoren voor tal van industriële toepassingen

RS Components (RS) heeft een nieuwe reeks RS Pro-heavydutyconnectoren geïntroduceerd, inclusief schroefaansluitingen, Cage Clamp-veeraansluitingen en behuizingen. De componenten zijn ontworpen voor industriële omgevingen, vooral in geluids- en verlichtingstoepassingen en in de sectoren robotica en machines.

RobWelding stelt 1 maand testrobot beschikbaar

Lasrobotspecialist RobWelding introduceerde op de vakbeurs METAVAK het robot-programmeerprogramma Easy Programming. Dit bleek zo’n succes op de beurs, dat RobWelding in november haar deuren openstelt voor belangstellenden die Easy Programming willen komen testen.

Ahold Delhaize en TU Delft starten samenwerking in robotica

Ahold Delhaize gaat samen met de TU Delft, RoboValley en YES!Delft nieuwe toepassingen van robotica verkennen in de retailsector. Zij doen dit in het AI for Retail (AIR)Lab Delft. De samenwerking zal bestaan uit een onderzoeksprogramma naar oplossingen voor de hele retailketen, van magazijn en winkel tot klant. Daarnaast zal er een test site komen in RoboValley, waar onderzoekers met partners, studenten en start-ups robotprototypes kunnen bouwen en testen. Deze test site zal naar verwachting begin 2019 live gaan.

Wereldwijde verkoop van industriële robots is de afgelopen vijf jaar verdubbeld

Het nieuwe World Robotics Report van de International Federation of Robotics (IFR) laat zien dat er in 2017 wereldwijd een recordaantal van 381.000 stuks werd verscheept – een toename van 30 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit betekent dat het jaarlijkse verkoopvolume van industriële robots in de afgelopen vijf jaar (2013-2017) met 114 procent is toegenomen. De verkoopwaarde steeg met 21 procent in vergelijking met 2016 tot een nieuwe piek van 16,2 miljard dollar in 2017.

Onderzoekers vinden kwetsbaarheden in grootste drone-platform

Hackers kregen toegang tot DJI Drone-gebruikersaccounts door lekken in de beveiliging

Onderzoekers van Check Point Software Technologies, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, en DJI, de wereldwijde leider in civiele drones en luchtfotografietechnologie, delen details van een kwetsbaarheid die – indien geëxploiteerd – de DJI-infrastructuur kan hebben aangetast.