Time of flight camerasysteem helpt robots zien in moeilijke omgevingen

Time of flight camerasysteem helpt robots zien in moeilijke omgevingen

3D-overzicht met easyEye Al in de jaren tachtig wordt er over binpicking gesproken. En voor specifieke toepassingen zijn er sindsdien verschillende oplossingen Lees verder »

Nieuwe robotoplossing verhoogt veiligheid in staalsector

Nieuwe robotoplossing verhoogt veiligheid in staalsector

“Ontwikkel een gerobotiseerde oplossing voor het nog steeds manueel bediende reparatiestation voor onze 30 ton wegende staalrollen met een diameter tot 2 Lees verder »

Nieuw framework voor multirobotsystemen

Nieuw framework voor multirobotsystemen

De maakindustrie staat voor grote uitdagingen. Enerzijds wordt de beroepsbevolking ouder en schaarser. Anderzijds is er een toenemende vraag naar kleine of Lees verder »

De veilige cobot-ambities van Pilz

De veilige cobot-ambities van Pilz

Wie in München de Pilz-stand op Automatica bezocht, wachtte een bijzondere verrassing: Pilz wordt cobotleverancier. Althans, daar leek het wel even op. Lees verder »

 

Mensenwerk

‘Vertel het me!’
‘Ik zal het je laten zien.’
Hij stond op en begon zijn aantekeningen te maken.

Nieuwe robotloader voor Larsen & Buhl

Een van de meest uitgebreide RFA Kawasaki Robotloaders voor het beladen van zware werkstukpallets en grote werkstukken is geplaatst bij Larsen & Buhl in Zeewolde. Larsen & Buhl, producent van hoogwaardige precisie onderdelen, zet al 10 jaar Kawasaki robots naar volle tevredenheid in voor het beladen van vele soorten machines. Voor dit project is een RFA-Robotloader samengesteld met een breed inzetbare combinatie van pallet belading en werkstuk belading. Op deze manier is de cel in te zetten voor het onbemand produceren van enkelstuks en serie productie door middel van werkstuk belading. Het wisselen tussen pallet- en werkstukbelading is automatisch en manloos.

Veel hightech innovaties op derde AgriFoodTech

Op 12 en 13 december vond voor de 3e keer de door Mikrocentrum georganiseerde vakbeurs met congres, AgriFoodTech, plaats. Ruim 1.500 bezoekers bezochten de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en vonden hier een compleet overzicht van de laatste hightech en ICT innovaties met focus op effectievere, efficiëntere en duurzamere voedselproductie. 

Convenant Photondelta getekend: €236 miljoen voor fotonica in Nederland

Het rijk, een aantal provincies en regio’s, bedrijven en kennisinstellingen investeren samen 236 miljoen euro in het versnellen van de ontwikkeling van geïntegreerde fotonica. Onder de vlag van PhotonDelta ondertekenen alle partners, waaronder de provincie Overijssel, Oost NL en de Universiteit Twente, daartoe een gezamenlijk convenant. Met de brede samenwerking wil PhotonDelta Nederland een wereldwijde koppositie geven en fotonica naar de markt brengen.

NEN organiseert kick-off normering Artificial Intelligence en Big Data

De ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) gaan snel en daarmee ook de ideeën hierover en de toepassingen ervan in bijvoorbeeld de zorg en industrie.

Om lijn te brengen in het doorvoeren, toetsen en aantonen van onder andere betrouwbaarheid, robuustheid, ethiek en juridische vraagstukken rondom AI-toepassingen en big data, is ISO recentelijk gestart met de wereldwijde standaardisatie. NEN organiseert hierover op 7 februari 2019 een kick-off meeting.

Mensenwerk

Automatiseren is prachtig. Maar sommige dingen blijven mensenwerk. Een akkefietje dat ik onlangs met de ANWB over mijn autoverzekering had, maakte dat nog eens schrijnend duidelijk.

Nog meer functionaliteit in veiligheid

SICK MicroScan3 Core ethernet/IP

De MicroScan3 Core, de veiligheidsscanner met safeHDDM-technologie, staat sowieso al bekend om zijn grote robuustheid, functionaliteit en detectiebereik. Met de uitvoering MicroScan3 Core ethernet/IP, die directe integratie in een ethernet/IP-omgeving mogelijk maakt, worden nog eens extra veiligheidsfunctionaliteiten geactiveerd.

Time of flight camerasysteem helpt robots zien in moeilijke omgevingen

3D-overzicht met easyEye

Al in de jaren tachtig wordt er over binpicking gesproken. En voor specifieke toepassingen zijn er sindsdien verschillende oplossingen bedacht en gebouwd. Maar een generieke methode die zonder bibliotheken feilloos werkt, ook in lastige omgevingen? Die heilige graal lijkt met easyEye van ervaren start-up Teqram een stuk dichterbij.

Krachtige connectiviteitstools ontsluiten waardevolle data

Red Lion breidt programma uit met DA10D en DA30D protocolconversie- en data-acquisitieapparatuur

Red Lion Controls introduceert nieuwe DA10D en DA30D protocolconversie- en data-acquisitieapparatuur. In tegenstelling tot andere gateways of protocolconverters die werken met complexe scripting of extra server hardware om verbinding te maken met bedrijfssystemen, bieden de DA10D en DA30D krachtige connectiviteitsopties in een gebruiksvriendelijke configuratieomgeving. Hierdoor kunnen bedrijven snel waardevolle data in verweesde of verouderde apparatuur ontsluiten en kosteneffectief en eenvoudig hun systemen aansluiten, monitoren en beheren.

Europese Commissie investeert voor snellere innovaties in robotica voor gezondheidszorg

De Europese Commissie investeert €16 miljoen in DIH-HERO, (Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics), een Europees project gericht op het versnellen van innovatie en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg. Dit project bestaat uit een consortium, geleid door de Universiteit Twente als coördinator, van 17 partners in 10 Europese landen. Het project heeft als doel een onafhankelijke organisatie te creëren die verbindingen legt tussen kennisinstituten, commerciële bedrijven, investeerders en overige stakeholders. DIH-HERO stimuleert samenwerking tussen deze partijen zodat ze hun producten en diensten sneller naar de gezondheidszorg markt kunnen brengen. 

Aris combineert feature tracking met artificial intelligence

Voor de juiste beoordeling van de eigenschappen van natuurproducten, combineert Aris twee technieken met elkaar: feature tracking en artificial intelligence (AI).

Nieuwe serie collaboratieve robots versnellen harmonisatie tussen mens en machine

Omron Corporation heeft de wereldwijde introductie aangekondigd van de TM-serie collaboratieve robots, zodat een innovatieve productieomgeving kan worden verwezenlijkt waarbinnen mens en machine in harmonie samenwerken. Dankzij de diverse vision-functionaliteiten en een eenvoudige, intuïtieve programmeeromgeving van de TM-serie collaboratieve robots zorgt Omron voor een veilige, flexibele en collaboratieve productie waar zowel mens als machine bij betrokken is.