‘Factory Insights as a Service’

factory insights2

De wereld van 3D-CAD integreren in die van de plc. Het was een van de beloftes van Siemens toen het jaren geleden UGS, en daarmee SolidEdge, NX en Teamcerter kocht. Amerikaanse plc-gigant Rockwell Automation besloot niet alle wielen te kopen - in 2019 kocht het emulate 3D - maar zocht de samenwerking met PTC. Anno 2020 presenteren beide bedrijven - gesteund door Microsoft Azure - Factory Insights as a Service.

Volgens de partners is Factory Insights as a Service een kant-en-klare cloudoplossing die fabrikanten in staat stelt een ongekende impact, ­snelheid en schaalgrootte te bereiken met hun digitale transformatie-­initiatieven. Het nieuwe aanbod dat tijdens het LiveWorx 2020 digitaal werd onthuld, betekent een belangrijke stap voorwaarts in de samenwerking en omvat asset management en optimalisatie, het aansluiten van werkcellen en digitaal verrijkte werkinstructies.

Factory Insights as a Service omvat veel van de belangrijkste product­componenten van PTC en de FactoryTalk InnovationSuite van Rockwell Automation, waaronder de toonaangevende ThingWorx-, Kepware- en Vuforia-producten van PTC, die zijn geoptimaliseerd voor OT-gegevens die afkomstig zijn van het beste automatiserings- en informatieaanbod van Rockwell Automation. Het maakt gebruik van Microsoft’s cloud, industriële IoT en Edge services, waaronder Azure IoT Hub en Azure IoT Edge, waardoor fabrikanten snel individuele locaties met elkaar kunnen verbinden en projecten in hun bedrijfsnetwerk kunnen implementeren.

“FactoryTalk stelt klanten in staat om tijd en geld te besparen door de complexiteit van een IIoT-implementatie weg te nemen. Factory Insights as a Service is een perfect startpunt voor fabrikanten die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun activiteiten door het leveren van waardevolle informatie en inzichten over operationele prestaties, het gebruik van activa en de efficiëntie van het personeelsbestand”, aldus de CEO van PTC Jim Heppelmann

In de huidige ‘digital first’-omgeving hebben fabrikanten behoefte aan oplossingen die complexe infrastructuurproblemen, uitdagingen op het gebied van de toegankelijkheid van gegevens en minder middelen oplossen. Met Factory Insights as a Service kunnen fabrikanten de ontwikkelingstijd en -kosten met 90 procent verkorten. De tijd die nodig is voor de meest kritische, hoogwaardige use cases die de industriële digitale transformatie ondersteunen kunnen zij tot 90 procent sneller laten verlopen.

“Het vereenvoudigen en versnellen van digitale transformatie-initiatieven voor onze klanten is een fundamentele drijfveer voor onze allianties met PTC en Microsoft”, beaamt Blake Moret, voorzitter en CEO van Rockwell Automation. “Factory Insights as a Service bouwt voort op de baan­brekende mogelijkheden van FactoryTalk InnovationSuite om de meest kritische use cases snel operationeel te hebben en zo de efficiëntie van de productie, bedrijfsmiddelen en het personeelsbestand te verbeteren. Bovendien maakt het de digitale transformatie van onze klanten ­toekomstbestendiger.”