Intelligente camera's voor industrieel gebruik

Waar op regels gebaseerde machinevisie niet is geprobeerd of zijn grenzen heeft bereikt, is er een groot potentieel voor deep learning-algoritmen om werknemers te ondersteunen en de automatisering vooruit te stuwen. AI-oplossingen vereisen doorgaans specialistische kennis, ontwikkelingsinspanningen en investeringen in computer- en dataopslaghardware. Met de opkomst van cloud-based computing en speciale trainingsdiensten wordt deep learning echter steeds toegankelijker. Het verlagen van deze drempel is de belangrijkste focus van het nieuwe alles-in-één AI vision-systeem IDS NXT ocean. Het vereist geen speciale kennis in deep learning noch cameraprogrammering om individuele neurale netwerken te creëren en uit te voeren.

Andere bijzondere kenmerken van het IDS NXT ocean systeem is dat camera hardware, software, infrastructuur, kennis en ondersteuning allemaal ontwikkeld en geleverd worden door één leverancier. Gebruikers hebben alleen voorbeeldbeelden nodig en kennis over de beoordeling daarvan (bijv. "goed" / "slecht") om een neuraal netwerk te creëren. Dit betekent dat op deep learning gebaseerde beeldverwerking voor individuele toepassingen nu in zeer korte tijd door letterlijk iedereen kan worden gerealiseerd.

IDS NXT ocean ondersteunt de gebruiker vanaf de eerste stappen met deep learning technologie. Het concept gaat veel verder dan het prestatiebereik van een enkele intelligente camera. Het is gebaseerd op drie belangrijke componenten:

  • Een eenvoudig te gebruiken trainingssoftware om neurale netwerken te creëren (IDS NXT lighthouse)
  • en een intelligent camera platform (IDS NXT industriële camera's met verschillende sensoren en beschermingsklassen)
  • inclusief een krachtige camerafirmware met AI-accelerator die de neurale netwerken rechtstreeks op de toestellen uitvoert.

Deze componenten zijn rechtstreeks door IDS ontwikkeld, werken naadloos samen en zijn bovendien zeer eenvoudig te bedienen. Dit verlaagt de instapdrempel en biedt gebruiksvriendelijke tools voor het maken van inferentietaken in een paar minuten zonder voorafgaande kennis. De IDS NXT lighthouse software is zo ontworpen dat zelfs niet-experts in staat zijn om een AI-classifier te trainen met hun eigen beeldgegevens. Aangezien het cloud-gebaseerd is, zijn alle functies en de nodige infrastructuur voor het creëren van een individueel neuraal netwerk direct toegankelijk en altijd up-to-date. Dit betekent dat gebruikers geen eigen ontwikkelomgeving hoeven op te zetten, maar direct kunnen beginnen met het trainen van hun neurale netwerk. Bovendien stelt het gebruikers in staat neurale netwerken onmiddellijk uit te voeren op hun industriële camera. Deze holistische benadering maakt IDS NXT ocean niet alleen onderscheidend, maar ook een unieke oplossing in de vision-markt. www.ids-nxt.com