CLS iMation introduceert Agilox OCF in Europa

CLS iMation introduceert de innovatieve nieuwe Agilox OCF in Europa

 

CLS iMation, de CLS business unit voor Intelligent Solutions for Logistics Automation, zet zijn innovatietraject voort met geavanceerde oplossingen voor de automatisering en digitalisering van onderhoudsprocessen. En door nu de nieuwe, innovatieve Agilox OCF op de markt te brengen in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Portugal en Spanje.

 

Agilox

De nieuwe Agilox 'OCF' (een acroniem voor Omnidirectional Counterbalanced Forklift), een autonome, omnidirectionele vorkheftruck met contragewicht, is een uitbreiding van de reeks intelligent geleide voertuigen die werken met behulp van zwermintelligentie. Agilox heeft hiermee een passend antwoord op de vraag naar de traditionele inkomende / uitgaande intralogistiek in opslagloodsen.

Agilox Intelligent Guided Vehicles (IGV's) zijn heel compact en kiezen hun route op basis van de gedecentraliseerde uitgangspunten van collectieve zwermintelligentie. Hierdoor zijn ze veel flexibeler dan traditionele Automated Guided Vehicles (AGV's). Bovendien zijn de voertuigprocedures met dit systeem nog eenvoudiger te programmeren - een innovatie die alle gecentraliseerde softwaresystemen overbodig maakt, net als de bijbehorende onderhoudsupdates. Dit drukt de bedrijfskosten.

CLS iMation is de exclusieve dealer van Agilox in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Portugal en Spanje, en breidt momenteel zijn assortiment IGV's uit met OCF's. “Gelijk bij de start van onze business unit, die gericht is op intelligente oplossingen voor logistieke automatisering, hebben we bij CLS het potentieel van Agilox ONE ingezien; een serie uiterst efficiënte, ultralichte vorkheftrucks waarmee het concept van AGV opnieuw is uitgevonden. De heftrucks werken zonder een gecentraliseerd controlesysteem, wat betekent dat ze op een echt autonome manier binnen de fabriek of het magazijn bewegen” zegt Michele Calabrese, die de business unit CLS iMation leidt.

Terwijl de ONE is uitgerust met een schaarlift en lading afhandelt (en de lading binnen het bereik van het voertuig vervoert), is de Agilox OCF ontworpen volgens de principes van de vorkheftruck met contragewicht. Meer specifiek kan het pallets, kisten en andere lastdragers met een gewicht van maximaal 1.500 kg  oppakken, ze naar hun bestemming brengen en ze op hoogtes tot 1,6 m plaatsen.

De Agilox OCF gebruikt het omnidirectionele aandrijfconcept. Hij kan daarom ook zijwaarts door smalle gangpaden bewegen, ter plaatse draaien en manoeuvreren in krappe ruimtes. De lithium-ionbatterijtechnologie (LiFePO4) garandeert snel opladen en langdurig gebruik: slechts drie minuten opladen zorgt voor maximaal een uur gebruik.

Het intelligente IGV-concept van Agilox levert nieuwe toepassingsmogelijkheden. Terwijl ONE-voertuigen voornamelijk worden gebruikt voor het ophalen van productiematerialen, kan de OCF worden gebruikt voor intralogistieke activiteiten voor inkomende en uitgaande goederen, en voor het verzamelen en opslaan van bestelde onderdelen en productiematerialen, “op voorwaarde dat het transport gebeurt met behulp van een pallet.” voegt Calabrese toe. “We zijn er trots op een geavanceerde oplossing zoals Agilox OCF te introduceren voor automatiseringsprojecten van onze klanten. Hierdoor ontwikkelen we het innovatieve imago van CLS iMation verder en breiden we ons portfolio uit van innovatieve Industrie 4.0-oplossingen voor elke sector.”

CLS iMation legt zich toe op intelligence-oplossingen voor logistieke automatisering. CLS iMation is in 2019 opgericht met een pool van gespecialiseerde ingenieurs en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de automatisering en digitalisering van onderhoudsprocessen in de logistiek. Door voortdurende investeringen in de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe geavanceerde oplossingen en diensten, beantwoordt CLS iMation aan de specifieke behoeften van Industrie 4.0-uitdagingen waarmee zowel traditionele als opkomende logistieke scenario’s te maken hebben en worden deze dynamisch en toekomstgericht  aangepakt. CLS iMation is onderdeel van CLS SpA, een bedrijf van de Italiaanse groep Tesya (voorheen Tesa) dat bijna 70 jaar ervaring heeft in oplossingen in elke logistieke sector en gevestigd is in Carugate (bij Milaan). CLS heeft meer dan 300 werknemers, 10 vestigingen, 9 operationele centra, 180 mobiele kantoren en meer dan 5.500 verhuurmiddelen, en maakt gebruik van een hecht partnerschap met een reeks innovatieve partijen in Europa.