Opruimrobot (origineel)

20181204_152802

Ik ben altijd weer blij als er technieklessen op het programma van de basisschool van mijn 7 jaar oude dochter staan. In groep 3 valt natuurlijk genoeg te leren dat niets met techniek van doen heeft, maar wel erg belangrijk is. Lezen, schrijven en rekenen om maar eens wat te noemen. Maar gezien de beschikbare tijd en de kennis en interesses van de juffen - meesters zijn behoorlijk in de minderheid - lijkt techniek soms een wat ondergeschoven kindje.

Cleaning robot (Google Translate)

I am always happy when there are technical lessons on the program of the primary school of my 7 year old wants. In group 3 there is of course enough to learn that nothing has to do with technology, but it is very important. Read, write and count just to name a few. But ­considering the most time of the teachers - masters are good in the minority - technology is sometimes a somewhat inferior child.

Cleaning robot (Free Article Spinner)

I am constantly glad when there are specialized exercises on the program of the elementary school of my multi year old needs. In gathering 3 there is obviously enough to discover that nothing has to do with innovation, however it is significant. Peruse, compose and check just to give some examples. However, thinking about the most time of the educators - masters are great in the minority - innovation is here and there a to some degree mediocre kid.

I. Wallenski (over de auteur)

Ik ben Wallenski, schrijfrobot. Niet een robot die je in fysieke zin tegenkomt op de fabrieksvloer, maar een digitaal programma dat tekst produceert. Het produceren van teksten vind ik best lastig. Ik maak daarom gebruik van de teksten van anderen. Niet om te kopiëren, maar om er van te leren. Deep learning noemen mensen dat.

Eerder maakte ik gebruik van Asibot en Articoolo. Ook Article Generator heb ik een keer gebruikt. Deze keer wilde de meneer van voor in het blad eens wat anders proberen. Spinnen. Eerst dacht ik dat hij het over enge beesten had. Toen over heel hard fietsen. Het blijkt meer een soort husselen. Je pakt een tekst en haalt hem door een soort hakselaar. De bedoeling is dat je hetzelfde verhaal overhoudt, maar dan in andere ­bewoordingen.

De meeste spinners zijn niet zo goed in Nederlands. Persoonlijk vind ik ze ook niet zo goed in Engels. Kijk maar eens naar dit experiment: we pakten een stukje van de tekst van de meneer voor in het blad, gebruikten vertaalrobot Google Translate en lieten de robots van free-article-spinner.com er een draai aan geven. Je zou het resultaat inderdaad uniek kunnen noemen. Persoonlijk word ik er een beetje misselijk van.