dataFEED OPC Suite Extended verruimt mogelijkheden data-integratie

Softing dataFEED OPC Suite 5

Versie V5.10 van Softing's dataFEED OPC Suite Extended biedt een MQTT subscriber meer functionaliteit en uitgebreide opties voor data preprocessing.

Met behulp van de nieuwe MQTT Subscriber kunnen data van een MQTT Broker worden ontvangen en via OPC UA naar andere toepassingen worden doorgestuurd of naar een besturing worden geschreven. Hierdoor kan bijvoorbeeld een recipe manager in de cloud worden geïmplementeerd. Bovendien maken uitgebreide en flexibele data preprocessing functies nu het maken van wiskundige en logische berekeningen mogelijk.

Voorbeelden hiervan zijn het omzetten van een temperatuurwaarde van Celsius naar Fahrenheit of het uitfilteren van een specifiek bit van een woord. "De dataFEED OPC Suite Extended maakt het aanleveren van productiedata voor IoT cloud toepassingen eenvoudig en veilig", zegt Andreas Roeck, productmanager bij Softing Industrial. "Met elke update streven we ernaar om de mogelijkheden van data-integratie verder uit te breiden en nog flexibeler te maken. Op deze manier bieden we onze klanten en partners een toekomstbestendige oplossing."

dataFEED OPC Suite Extended is een compleet pakket voor OPC communicatie en cloud connectiviteit in
één enkel product. De suite kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de besturingen van
toonaangevende leveranciers en om verbinding te maken met IoT apparaten.

Een proefversie van de nieuwe versie van dataFEED OPC Suite Extended kan worden gedownload van de Softing website: dataFEED OPC Suite Extended | Softing