Nieuws

Onbemande robotaxis in Phoenix

Onbemande robotaxis in Phoenix

Waymo, het onbemande voertuigtechnologie bedrijf van Google-moeder Alphabet, herlanceert zijn volledig zelfrijdende robotaxi-service rond Phoenix opnieuw uit.

Mobiele Tilrobot

Mobiele Tilrobot

ODENSE, Denemarken– PTR Robots, een Deens servicerobotbedrijf, heeft de wereldpremière aangekondigd van zijn robot die patiënten kan mobiliseren en verplaatsen. De PTR-robot werd samen met medische zorgverleners ontwikkeld en is de eerste mobiele, intelligente robotoplossing die zich op flexibele wijze binnen de gezondheidszorg- en verpleegsector kan...

RFID sleutels

RFID sleutels

Key Transfer, van Euchner, is nu verkrijgbaar in PL e / Cat 4 en kan worden geïntegreerd in ISO 13849-1 systemen.

VRDays 2020

VRDays 2020

Duik in de wereld van VR/AR/XR tijdens VRDays Europe op 4, 5 en 6 november. Hoor hoe tech-experts van o.a. Google, HTC, MIT, Stanford University en Unity de toekomst zien. Bekijk diverse keynotes en panelsessies met nationale en internationale XR-specialisten en maak kennis met de meest innovatieve bedrijven uit de industrie.

Messagebird

Messagebird

Nederlandse ‘unicorn’ gewaardeerd op 3 miljard dollar na groeiende vraag naar omnichannel platform-as-a-service tijdens lockdown

Curling-robot verslaat menselijke profs

Curling-robot verslaat menselijke profs

Na zuiver abstracte sporten als schaken en Go, valt met curling nu ook een fysieke sport ten prooi aan dominantie door kunstmatige intelligentie (AI). Koreaanse wetenschappers hebben een robot (Curly) gebouwd, die op basis van ‘deep reinforcment learning’ (geavanceerde trial-and-error) drie uit vier wedstrijden tegen professionele Koreaanse...

Robot Vision oplossingen zonder programmeerkosten configureren

Robot Vision oplossingen zonder programmeerkosten configureren

De robotica is de snelst groeiende technologie in de industriële productie. Het kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn een Robot Vision toepassing in gebruik te nemen. IDS Imaging Development Systems GmbH biedt een configureerbare all-in-one oplossing die volledig zonder extra programmering kan.

Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel

Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel

  Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel Neugart introduceert de uitbreiding van het leveringspakket planeetvertragingen met rondsels voor gebruik bij heugel- rondselcombinaties. Deze rondsels zijn door Neugart ontwikkeld en worden ook in huis geproduceerd en gemonteerd. Door de nauwkeurige samenbouw aan de  planeetvertragingen...

Gevoelige lasrobot

Gevoelige lasrobot

Een gewone lasrobot doet gewoon wat hem aangeleerd is en gaat zoals een lasser niet zelf kijken naar de reële situatie. Rusten we de robot uit met een naadvolgsysteem zoals de Arc-Eye CSS laser camera, dan kan de robot perfect de positieafwijkingen van de lasnaad detecteren en real-time het traject van de robot bijsturen. Dit doet een handlasser ook.

Keerzijde van inzet van drones

Het gebruik van dodelijke drones in conflicten neemt snel toe, zo blijkt uit nieuw onderzoek van vredesorganisatie PAX genaamd Violent Skies. Alleen al in de oorlogen in Jemen en Oekraïne werden 40 soorten drones gebruikt uit 12 verschillende landen.

Vision + Robotics nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Vision + robotics iedere donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Aanmelden
Vision + Robotics 2020 editie 4

V+R #4 2020 homepage

De hele Nederlandse bestaande woningvoorraad energieneutraal in 2050. Wil die overheidsambitie werkelijkheid worden, dan betekent dat ‘meters maken’. Of vierkante meters, zoals bij Rc Panels in Lemelerveld. Vierkante meters kant-en-klare isolerende, traditioneel ogende gevels welteverstaan, die de isolatiewaarde van een bestaande buitengevel fors verbeteren. Maar behalve het uiterlijk zijn zowel product als productieproces verre van traditioneel.

Download de PDF

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef
Evenementen

VISION 2020 GAAT NIET DOOR!

11 juli 2020

Lees meer

Hannover Messe Digital Days

11 juli 2020

Lees meer

Vision 2021

12 oktober 2020

Lees meer