Nieuws

Tip: AI in de cockpit, maar niet aan de stuurknuppel

Tip: AI in de cockpit, maar niet aan de stuurknuppel

Hebben gevechtsvliegtuigen in de toekomst nog een mens in de cockpit, vraagt weekblad The Economist zich af in een voortreffelijk artikel over de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) in de militaire luchtvaart. Zo’n fragiel wezentje dat slecht tegen G-krachten bestand is? In de finale van DARPA’s AlphaDogfight trial versloeg de AI...

Vision controlled verpakken van meubels

Vision controlled verpakken van meubels

De modulaire robotcel van Ikea Industry Slovakia maakt gebruik van twee PhoXi 3D-scanners, de S- en XL-modellen. Het lokalisatiesysteem bestaat uit een tweedelige strategie. In de eerste fase scant de XL 3D-scanner elk schap om de voorlopige positie te bepalen en de beste kandidaat te selecteren. Het systeem stuurt vervolgens een commando naar een ABB-robot...

Cybersecurity en het 'nieuwe normaal' beveiligen

Bunnik, november 2020 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden.

Grip op toekomst!

Grip op toekomst!

Een wereld zonder robots is vandaag de dag ondenkbaar. Het aantal toepassingsgebieden waarin de procesveiligheid, betrouwbaarheid en economische efficiëntie van robots vereist is, is enorm. De aandrijfsystemen van FAULHABER spelen een grote rol bij het vervullen van deze eisen, en blijven indruk maken door hun duurzaamheid en hun prestaties in een robuust...

Cybersecurity en het nieuwe 'Normaal'

heck Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden.

Computer Vision: A Key Concept to Solve Many Problems Related to Image Data

Computer Vision: A Key Concept to Solve Many Problems Related to Image Data

Computer Vision is evolving from the emerging stage and the result is incredibly useful in various applications. It is in our mobile phone cameras which are able to recognize faces. It is available in self-driving cars to recognize traffic signals, signs, and pedestrians. Also, it is in industrial robots to monitor problems and navigating around co-workers.

Strong growth in sales Service Robots

SERVICE ROBOTS Record: Sales Worldwide Up 32% •    Logistics Robots up 110% •    Medical Robots up 28% Frankfurt, November, 2020 – Sales value of professional service robots increased by 32% to 11.2 billion U.S. dollars worldwide (2018-2019). The COVID-19 pandemic will further boost the market. High demand for robotics disinfection solutions, robotic logistics solutions in factories and warehouses or robots for home delivery are examples of this trend. This is according to World Robotics 2020 – Service Robots report, presented by the International...

Vosteq en Neurala bundelen krachten in Visuele inspectiesoftware met A

Innovatieve oplossing voor inspectie en analyse in de industrie

ABB koopt Codian Robotics

ABB koopt Codian Robotics

Strategische aankoop breidt toonaangevend portfolio van voedingsmiddelen en dranken, farmaceutica en logistiek verder uit.

Teboza en Martens kopen Sparter van Cerescon

Teboza en Martens kopen Sparter van Cerescon

Afgelopen vrijdag tekenden Teboza en Martens Asperges de koopovereenkomst voor de aanschaf van Sparter de selectieve asperge-oogstrobot van Cerescon. Hiermee is de start van de robotisering in de arbeidsintensieve aspergeteelt gemaakt.

Vision + Robotics nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Vision + robotics iedere donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Aanmelden
Vision + Robotics 2020 editie 4

V+R #4 2020 homepage

De hele Nederlandse bestaande woningvoorraad energieneutraal in 2050. Wil die overheidsambitie werkelijkheid worden, dan betekent dat ‘meters maken’. Of vierkante meters, zoals bij Rc Panels in Lemelerveld. Vierkante meters kant-en-klare isolerende, traditioneel ogende gevels welteverstaan, die de isolatiewaarde van een bestaande buitengevel fors verbeteren. Maar behalve het uiterlijk zijn zowel product als productieproces verre van traditioneel.

Download de PDF

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef
Evenementen

VISION 2020 GAAT NIET DOOR!

11 juli 2020

Lees meer

Hannover Messe Digital Days

11 juli 2020

Lees meer

Vision 2021

12 oktober 2020

Lees meer