3D Robot Challenge: wie ontwikkelt de robot van de toekomst?

3D-Studio-Max-2013-3D-Robot-Challenge-224x300

Wie ontwikkelt de robot van de toekomst? CGTrader.com daagt haar community van 120.000 ontwerpers uit 3D-modellen van robots te ontwikkelen om de robot van de toekomst vorm te geven. Hiervoor lanceert CGTrader.com de 3D Robot Challenge.

Ontwerpers kunnen zelf 3D-modellen van robots ontwikkelen en deze uploaden naar CGTrader.com om deel te nemen aan de 3D Robot Challenge. Zij kunnen strijden voor een prijs in twee categorieën: beste 3D-robotmodel en beste 3D-robotportfolio. In de laatste categorie worden ontwerpers niet beoordeeld op het ontwerp van één robot, maar juist op het ontwerp van alle robots die zij hebben opgenomen in hun portfolio. Ontwerpers die meerdere robots indienen hebben dan ook een grotere kans deze competitie te winnen. In iedere categorie worden één winnaar en twee runner-ups bekend gemaakt.

Kans op prijzen

Deelnemen aan de wedstrijd kan tot 15 februari 2015. Ontwerpers kunnen allerlei prijzen in de wacht slepen door deel te nemen aan de 3D Robot Challenge. Denk hierbij aan Motion Design Bundles van Video Copilot, iClone Animation Pipeline Toolkits van Reallusion, twee KeyShot5 licenties van Luxion, één CGschool video van V-Ray of 3ds Max van CG School of 200 credits en promotionele features van CGTrader. Ook de runner-ups kunnen in de prijzen vallen. Zij maken kans op prijzen als 3D Shader Bundles van Video Copilot, iClone5 PRO Bundles van Reallusion, een video naar keuze van V-Ray of 3ds Max klassen door CG School en 100 credits van CGTrader.

“Robotmodellen zijn de afgelopen jaren het op drie na populairste categorie geworden op CGTrader.com. Wij zien dit onderwerp als een geweldig onderwerp om de verbeelding van 3D-ontwerpers mee te pakken die gefascineerd zijn door zowel machines als videogames. We zien de 3D Robot Challenge als een geweldige kans in de toekomst te kijken, onze vaardigheden te verbeteren en de feestdagen te gebruiken om te spelen en nieuwe futuristische thema’s te ontwikkelen”, legt Marius Kalytis, CEO van CGTrader, uit.