ABB Ability helpt operationele prestaties en productiviteit te verhogen

YUMI

ABB lanceert ABB Ability, een suite met oplossingen die inzichten leveren die bedrijven in de maakindustrie helpen nieuwe processen te ontwikkelen en bestaande processen te verbeteren. De inzichten die ABB Ability levert kunnen worden ingeladen in beheersystemen om de uptime van een productiefaciliteit te vergroten, de productiesnelheid te verhogen en de winstgevendheid te verbeteren.

Met ABB Ability combineert ABB haar volledige portfolio van digitale oplossingen en services om hiermee extra toegevoegde waarde te creëren voor klanten. ABB Ability helpt bedrijven hun operationele prestaties en productiviteit te verhogen. ABB Ability bevat onder andere prestatiebeheeroplossingen voor asset-intensieve industrieën, beheersystemen voor de procesindustrie, monitoring op afstand voor robots, motors en machines, en beheeroplossingen voor onder andere gebouwen.

ABB Ability bevat onder andere:

  • ABB Ability System 800xA - Select I/O, een nieuwe uitbreiding op het gedistribueerde beheersysteem System 800xA, is een redundant, Ethernet-gebaseerd, single-channel I/O systeem. Het systeem ondersteunt ABB’s Intelligent Projects, dat helpt de efficiëntie van automatiseringsprojecten te verbeteren. Met Select I/O kunnen gebruikers grote projecten sneller uitvoeren met minder budgetoverschrijdingen. Het systeem gebruikt gestandaardiseerde kasten die installateurs in staat stellen signalen digitaal te rangschikken, zodat dit arbeidsintensieve proces niet langer handmatig hoeft worden uitgevoerd.
  • ABB Ability Asset Health Center is één van de eerste oplossingen van ABB Ability die op Microsoft Azure is uitgerold. De oplossing is sinds januari 2017 beschikbaar. ABB Ability Asset Health Center identificeert en prioriteert onderhoudstaken op basis van de kans dat een onderdeel het begeeft en het belang van de machine waar dit component deel van uitmaakt.
  • ABB Ability Collaborative Operations - Deze oplossing helpt gebruikers effectiever samen te werken. ABB Ability Collaborative Operations stelt experts in staat samen te werken over de grenzen van een organisatie heen en hierbij gebruik te maken van dezelfde data- en analytische platformen. De oplossing helpt de productiviteit te vergroten, storingen in apparaten te voorkomen, onderhoudskosten terug te dringen en de algehele bedrijfsprestaties te verbeteren. Tegelijkertijd bewaakt de oplossing de veiligheid van zowel data, systemen, mensen en bezittingen.
  • ABB Ability Smart Sensor - Deze slimme sensoroplossing die door ABB in 2016 is gelanceerd verbindt elektrische motoren met een laag voltage met het Industrial Internet of Things (IIoT), wat het mogelijk maakt de motoren continu te monitoren. De oplossing verzamelt in de cloud onder andere gegevens over trillingen, temperatuur, belasting en energieverbruik. Indien afwijkingen worden gedetecteerd slaat de oplossing automatisch alarm, zodat de beheerder preventief actie kan ondernemen en storingen kan voorkomen. Uit eerste cijfers blijkt volgens ABB dat ABB Ability Smart Sensor de downtime van motoren met 70% kan verlagen, terwijl de levensduur met 30% kan worden vergroot. Door de prestaties van een motor te optimaliseren op basis van gegevens die de slimme sensor verzamelt kan daarnaast een energiebesparing van 10% worden gerealiseerd.