ABB benoemt Jörg Theis als directeur B&R

Jörg Theis

ABB heeft Jörg Theis benoemd tot directeur van de divisie Machine Automation (B&R) van ABB met ingang van 1 april. Hij volgt Clemens Sager op, die de divisie sinds dit jaar ad interim leidde.

Theis heeft 23 jaar ervaring binnen ABB. Hij heeft diepgaande kennis van proces- en fabrieksautomatisering in onder meer de consumentengoederen, de farmacie, de voedingsmiddelenindustrie, hybride industrieën en de auto-industrie, met een focus op de ontwikkeling van digitale diensten. Hij heeft in Europa en Azië gewerkt en gewoond en gaf recentelijk leiding aan de divisie ABB Process Automation for Energy Industries, gevestigd in Singapore, Azië. Hij verhuist van Singapore naar het hoofdkantoor van B&R in Eggelsberg, Oostenrijk.

"Theis heeft een indrukwekkende mondiale ervaring in automatisering en digitale diensten en een sterke ondernemersmentaliteit", zegt Sami Atiya, directeur van ABB Robotics & Discrete Automation. "Met zijn diepgaande branchekennis en bewezen staat van dienst op het gebied van strategische bedrijfsontwikkeling, is hij de ideale leider om de winstgevende groei van B&R uit te breiden, de succesvolle klant- en innovatiefocus van B&R voort te zetten en tegelijkertijd onze geografische en portfolio-uitbreiding te bevorderen."

"Ik ben vereerd dat ik de kans krijg om de divisie Machine Automation van ABB te leiden en om samen met ons managementteam verder te bouwen aan de klantgerichte cultuur en het sterke erfgoed van B&R op het gebied van innovatie. Ik kijk ernaar uit om samen met het team het volgende hoofdstuk van ons succesverhaal te schrijven”, aldus Theis.