ABB neemt automatiseerder B&R over

ABB neemt het Oostenrijkse B&R over, een bedrijf dat zich richt op product- en software-gebaseerde open-architectuur oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering. De producten, software en oplossingen van B&R worden geïntegreerd in het portfolio van ABB.

abb Met de overname van B&R speelt ABB in op de vierde industriële revolutie. Daarnaast breidt het bedrijf haar digitale aanbod uit door ABB Ability te combineren met de applicatie- en softwareplatformen van B&R. Daarnaast breidt ABB haar klantenbestand fors uit door de overname. Gezamenlijk hebben ABB en B&R ruim 70 miljoen verbonden apparaten, 70.000 beheersystemen, ruim 3 miljoen geautomatiseerde machines en 27.000 fabrieksinstallaties geleverd wereldwijd.

Portfolio’s vullen elkaar aan

ABB stelt dat de portfolio’s van beide bedrijven elkaar goed aanvullen. Zo richt ABB zich op klanten in de utiliteitssector, de industrie en de transport- en infrastructuursector. B&R richt zich op het automatiseren van zowel machines als fabrieken voor onder andere de plastic-, verpakkings- en de voedsel- en drankenindustrie.

B&R wordt onderdeel van ABB’s Industrial Automation divisie als de nieuwe wereldwijde business unit Machine & Factory Automation. De divisie komt onder leiding te staan van Hans Wimmer, de huidige algemeen directeur van B&R. De oprichter van B&R, Erwin Bernecker en Josef Rainer, blijven tijdens de integratiefase als adviseurs verbonden aan de onderneming om de continuïteit van de bedrijfsvoering zeker te stellen.

3.000 werknemers

B&R heeft in totaal ruim 3.000 werknemers in dienst, waaronder 1.000 R&D specialisten en applicatietechnici. Het bedrijf is actief in 70 landen wereldwijd en realiseerde in het fiscale jaar 2015/2016 een jaaromzet van ruim 600 miljoen dollar. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Lees ook
Wordt automatisering autonoom dankzij kunstmatige intelligentie?

Wordt automatisering autonoom dankzij kunstmatige intelligentie?

Hoe werkt anticiperend machineonderhoud? Hoe bevordert kunstmatige intelligentie de automatisering? Festo behandelt deze vragen en andere op de Hannover Messe. Tijdens een online persconferentie blikt het bedrijf vast vooruit. “Wordt automatisering autonoom dankzij kunstmatige intelligentie?” vroeg Dionysios Satikidis, software-engineer...

Flir koopt twee robotbedrijven voor ruim een half miljard

Flir koopt twee robotbedrijven voor ruim een half miljard

Flir Systems heeft onlangs twee bouwers van onbemande systemen overgenomen om haar robotportfolio te versterken. Flir heeft Endeavor Robotic Holdings - een ontwikkelaar van onbemande grondvoertuigen (UGVs) - gekocht van Arlington Capital Partners voor $385 miljoen. De aanschaf volgt op de acquisitie van  droneontwikkelaar Aeryon Labs, dat eind januari...

VDMA: verdere groei robotica en automatisering in 2019

VDMA: verdere groei robotica en automatisering in 2019

In 2018 bereikte de Duitse robotica- en automatiseringsector voor het eerst de grens van 15 miljard euro omzet - een stijging van 4%. "Het nieuwe record laat zien dat de wereldwijde vraag naar robotica en automatiseringstechnologieën vanuit Duitsland hoog blijft. De algemene politieke onzekerheid en de afkoeling van de wereldeconomie leidde echter tot...