ABB neemt start-up in 3D-inspectietechnologie NUB3D over

ABB neemt de Spaanse start-up NUB3D over. NUB3D richt zich op digitale 3D-inspecties en oplossingen voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles.

nub3d NUB3D is een start-up die is gevestigd in Barcelona. Het bedrijf levert inspectie- en kwaliteitscontroleoplossingen voor de maakindustrie. Deze oplossingen maken gebruik van 3D-sensoren die afwijkingen op geproduceerde onderdelen kan detecteren.

ABB Ability portfolio

Met de overname van NUB3D breidt ABB haar ABB Ability portfolio uit. De oplossing binnen dit portfolio maken gebruik van verbonden apparaten om actiegerichte digitale informatie te verzamelen van klanten. Met behulp van de technologie van NUB3D wil ABB geautomatiseerd turnkey inspectie- en kwaliteitscontroleoplossingen ontwikkelen voor onder andere de automotive industrie, ruimtevaartsector, de metaalindustrie en de plasticsector.

“Met deze overname zijn we een stap dichter bij de fabriek van de toekomst. Naarmate onze klanten processen automatiseren om geavanceerder te worden en productiecycli te verkorten, wordt het vermogen op efficiënte wijze kwaliteitscontroles te automatiseren een aantrekkelijk concurrentievoordeel”, legt Sami Atiya, directeur van ABB’s Robotics and Motion divisie.

FlexInspect en InspectPack

ABB en NUB3D hebben eerder al twee volledige geautomatiseerd inspectieoplossingen geïntroduceerd voor off- en in-line inspecties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 3D witlicht sensors van NUB3D. De oplossingen heten respectievelijk FlexInspect en InspectPack.

Lees ook
Flir koopt twee robotbedrijven voor ruim een half miljard

Flir koopt twee robotbedrijven voor ruim een half miljard

Flir Systems heeft onlangs twee bouwers van onbemande systemen overgenomen om haar robotportfolio te versterken. Flir heeft Endeavor Robotic Holdings - een ontwikkelaar van onbemande grondvoertuigen (UGVs) - gekocht van Arlington Capital Partners voor $385 miljoen. De aanschaf volgt op de acquisitie van  droneontwikkelaar Aeryon Labs, dat eind januari...

Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation over

Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation over

Technisch dienstverlener Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation uit Den Bosch over. Pro-Fa Automation is sinds de oprichting in 2006 uitgegroeid tot een grote speler in de markt van industriële automatisering. Het levert diensten voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farma en metaalindustrie. Unica neemt een substantieel...

ABB rondt overname van B&R af

ABB rondt overname van B&R af

De overname van Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik (B&R) door ABB is afgerond. B&R is een leverancier van product- en software-gebaseerde open architectuur oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering. De overname van B&R door ABB werd in april 2017 al aangekondigd en is nu afgerond. Met de overname wil ABB haar positie in industriële...