ABB rondt overname van B&R af

De overname van Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik (B&R) door ABB is afgerond. B&R is een leverancier van product- en software-gebaseerde open architectuur oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering.

abb De overname van B&R door ABB werd in april 2017 al aangekondigd en is nu afgerond. Met de overname wil ABB haar positie in industriële automatisering versterken. Het bedrijf gaat de producten, software en oplossingen van B&R integreren in haar portfolio. ABB combineert ABB Ability met de applicatie- en softwareplatformen van B&R.

Aanvullende portfolio’s

De portfolio’s van beide bedrijven vullen elkaar aan. ABB richt zich op klanten in ondermeer de utiliteitssector, de industrie en de transport- en infrastructuursector. De activiteiten van B&R zijn gericht op het automatiseren van fabrieken en machines, waarmee het bedrijf onder meer de plastic-, verpakkings- en de voedsel- en drankenindustrie bedient.

B&R wordt onderdeel van ABB’s Industrial Automation divisie, waarbinnen B&R de nieuwe wereldwijde business unit Machine & Factory Automation zal vormen. Ook ABB’s PLC activiteiten worden in deze business unit ondergebracht. Het hoofdkwartier van de business unit wordt gevestigd in ABB’s nieuwe wereldwijde centrum voor machine- en fabrieksautomatisering in het Oostenrijkse Eggelsberg. De business unit komt onder leiding te staan van Hans Wimmer, de voormalig algemeen directeur van B&R. Het team van B&R wordt onderdeel van het Industrial Automation team van ABB.

Activiteiten van B&R uitbreiden

Gedurende de integratie van beide bedrijven treden Erwin Bernecker en Josef Rainer, de oprichters van B&R, op als adviseurs. ABB kondigt aan de activiteiten van B&R verder te willen uitbreiden en voort te willen bouwen op het business model van het bedrijf.

Lees ook
Wordt automatisering autonoom dankzij kunstmatige intelligentie?

Wordt automatisering autonoom dankzij kunstmatige intelligentie?

Hoe werkt anticiperend machineonderhoud? Hoe bevordert kunstmatige intelligentie de automatisering? Festo behandelt deze vragen en andere op de Hannover Messe. Tijdens een online persconferentie blikt het bedrijf vast vooruit. “Wordt automatisering autonoom dankzij kunstmatige intelligentie?” vroeg Dionysios Satikidis, software-engineer...

Flir koopt twee robotbedrijven voor ruim een half miljard

Flir koopt twee robotbedrijven voor ruim een half miljard

Flir Systems heeft onlangs twee bouwers van onbemande systemen overgenomen om haar robotportfolio te versterken. Flir heeft Endeavor Robotic Holdings - een ontwikkelaar van onbemande grondvoertuigen (UGVs) - gekocht van Arlington Capital Partners voor $385 miljoen. De aanschaf volgt op de acquisitie van  droneontwikkelaar Aeryon Labs, dat eind januari...

VDMA: verdere groei robotica en automatisering in 2019

VDMA: verdere groei robotica en automatisering in 2019

In 2018 bereikte de Duitse robotica- en automatiseringsector voor het eerst de grens van 15 miljard euro omzet - een stijging van 4%. "Het nieuwe record laat zien dat de wereldwijde vraag naar robotica en automatiseringstechnologieën vanuit Duitsland hoog blijft. De algemene politieke onzekerheid en de afkoeling van de wereldeconomie leidde echter tot...