ABB's YuMi laat bel luiden bij opening NASDAQ beurs

ABB’s collaboratieve robots IRB 14000 YuMi heeft in de NASDAQ MarketSite Studio op Times Square in New York de bel geluid bij de opening van de NASDAQ beurs op maandag 12 juni. YuMi was te gast bij ROBO Global LLC, die met de The ROBO Global Robotics and Automation Index Series de eerste benchmark index aanbiedt voor de robotica- en automatiseringsindustrie.

Bij de openingsceremonie was naast YuMi ook Greg Scheu, directeur van de Amerikaanse divisie van ABB, aanwezig. “ABB is vereerd dat YuMi ROBO Global mag vergezellen om de NASDAQ bel te luiden”, aldus Scheu. “Robotics speelt in toenemende mate een essentiële rol in het verbeteren van industriële productiviteit. De aanwezigheid van YuMi representeert de opkomst van collaboratieve robots in de automatiseringssector.”

ABB YuMi

YuMi is een collaboratieve robot die sinds 2015 op de markt verkrijgbaar is. De robot kan nauw samenwerken met mensen, zonder hun veiligheid in gevaar te brengen. De robot detecteert de aanwezigheid van mensen en past zijn gedrag hierop aan om botsingen en letsel te voorkomen.

“Robotics, automatisering en kunstmatige intelligente zorgen voor verandering in de wereldwijde economie. ABB’s YuMi staat symbool voor de innovatie die plaatsvindt om productiviteit te vergroten”, aldus Travis Biggs, de Amerikaanse CEO van ROBO Global. “Vier jaar geleden erkende we de noodzaak om groei en kansen voor investeerders te meten en vast te leggen. Dit heeft geleid tot de ROBO Global Robotics and Automation Index Series.”

ABB YuMi rings the NASDAQ opening bell