AIA-gecertificeerde USB3 Vision industriële camera's

IDS Imaging Development Systems, fabrikant van industriële camera's, introduceert zijn eerste reeks die volledig AIA-gecertificeerd en USB3 Vision-compliant camera's. De nieuwe reeks camera's worden geleverd met behuizing of op een printplaat die geplaatst kan worden in andere apparaten en machines. Beide varianten bieden voor de laatste generatie 1.3, 2 en 5 megapixel CMOS sensoren. De camera's zijn plug & play en kunnen via USB worden aangesloten. 

De nieuwe USB3 Vision camera's zijn ontworpen om 'all-round' prestaties te leveren. De camera's zijn beschikbaar met een monochrome, kleuren- of NIR-sensor. De units zijn hiermee geschikt voor een brede reeks toepassingen, variërend van geautomatiseerde productiefaciliteiten, robotica en de print- en verpakkingsindustrie tot medische technologie.

De geïntegreerde CMOS sensoren zijn voorzien van allerlei features. Denk hierbij aan global shutter en rolling shutter modus die aangepast kunnen worden terwijl de camera's in gebruik zijn. Dit maakt het mogelijk op ieder moment wijzigingen aan te brengen aan het systeem indien eisen of omstandigheden veranderen. Daarnaast zijn ook meer 'areas of interest' (AOI's) beschikbaar. Deze kunnen worden gebruikt om meerdere features gelijktijdig te bekijken of met behulp van een brede reeks parameters AOI's in een bepaalde volgorde weer te geven.

De firmware van de USB3 Vision camera's biedt op dit moment ondersteuning voor de basisfeatures van de standaardcamera. De firmware wordt gefaseerd uitgebreid met ondersteuning voor meer features. De IDS drivers van de huidige generatie CMOS-sensoren zijn overigens ook beschikbaar voor de nieuwe camera's. Deze drivers zijn geschikt voor alle USB 2.0, USB 3.0 en GigE camera's van het bedrijf.