Allied Vision introduceert nieuwe Alvium camera's

Alvium 1800

Allied Vision heeft op de onlangs gehouden European Embedded Vision Conference nieuwe modellen van de Alvium 1800-cameraserie gepresenteerd. Twee camera's met USB3 Vision-interface breiden het productassortiment van de 1800 cameraserie uit, die zowel voor industriële embedded vision- als machine vision-toepassingen kunnen worden gebruikt.

Met een breed scala aan functies voor beeldcorrectie en -optimalisatie en diverse triggerfuncties combineert de camera-serie de voordelen van klassieke industriële camera's met die van geïntegreerde sensormodules: klein formaat, licht van gewicht, laag stroomverbruik, lage prijs.

De 0,5 megapixel 1800 U-050 camera is uitgerust met de ON Semi PYTHON 480 sensor met een globale sluiter en een optisch formaat van 1/3,6''. Dankzij de AR0135CS sensor van ON Semi biedt de Alvium 1800 U-120 een resolutie van 1,2 megapixels en een framerate van 52 beelden per seconde. De USB-camera's kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met de Vimba Suite op Windows, Linux en Linux ARM-platforms.

Beide camera’s zijn verkrijgbaar met verschillende behuizingsvarianten (gesloten behuizing, open behuizing, kale printplaat) en met verschillende lensbevestigingsopties (S-Mount, CS-Mount, C-Mount). De USB-interface kan zowel aan de achterkant als aan de linkerkant van de behuizing (gezien vanaf de sensor) worden geplaatst. De Alvium 1800 serie omvat nu drie modellen van 0,5 tot 5 megapixels, elk beschikbaar als monochroom en in kleur.