Alvium USB3 Vision-camera met NIR-gevoeligheid

alvium

Met de nieuwe Alvium 1800 U-501 NIR breidt Allied Vision zijn assortiment Alvium USB-camera's met ALVIUM-technologie verder uit. De 5,1 megapixel USB3 Vision camera is uitgerust met ON Semi's near-infrarood versterkte sensor AR0522, die is ontworpen voor zowel bij weinig licht als een hoog dynamisch bereik. De combinatie van het kleine formaat, het lichte gewicht, het lage stroomverbruik en de NIR-gevoeligheid maakt de Alvium 1800 U-501 NIR de perfecte keuze voor bewakings- en beveiligingstoepassingen, vooral bij weinig licht.

De camera is ook ideaal voor toepassingen waar NIR-gevoeligheid gunstig is. Dit is meestal het geval wanneer zichtbaar licht mensen zou verblinden of het doel van de toepassing zou verstoren (bijv. verkeersmonitoring en eyetracking). NIR-camera's kunnen de kosten verlagen en het systeemontwerp vereenvoudigen, omdat de verlichting van de scène extra kosten en complexiteit met zich mee zou brengen.

Door een beeldsnelheid van 67 beelden per seconde bij volledige resolutie te bieden, kan de camera ook worden gebruikt in toepassingen die een hogere beeldsnelheid vereisen.

De camera zal verkrijgbaar zijn in monochrome uitvoering met verschillende behuizingsvarianten (gesloten behuizing, open behuizing, kale printplaat) en verschillende lensmontageopties (S-Mount, CS-Mount en C-Mount). De USB-interface kan zowel aan de achterzijde van de camera als aan de linkerzijde (gezien vanaf de sensor) worden geplaatst. De Alvium 1800 U-serie omvat nu vier modellen van 0,5 tot 5,1 megapixels.