Beleef het technische beurzenjaar van Evenementenhal

Dit jaar wordt het technische beurzenjaar opnieuw op 20, 21 en 22 mei 2014 georganiseerd in de Evenementenhal. Op deze dagen vindt niet alleen TIV, maar ook de Roestvast Staaldagen plaats. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de Aluminium Arena, waar bedrijven uit de aluminiumsector de kans krijgen hun bedrijf te promoten.

Strategisch partner 2Blonds neemt, in samenwerking met Jacquet Nederland en CIBO, opnieuw de organisatie van het kennisprogramma voor haar rekening. Bekende spreker als Fred van Neessen (Lincoln Smitweld) en Peter van Houten (Element Materials Technology) schenken aandacht aan actuele thema’s rondom de materialen roestvast staal en aluminium.

Beursagenda najaar

In het najaar staat de combinatie van TIV, METAVAK en VILO in Evenementenhal Hardenberg op de agenda op 2, 3 en 4 september 2014. Deze combinatie van vakbeurzen was vorig jaar goed voor bijna 16.000 bezoekers. METAVAK kent ook een editie in Gorinchem op 4, 5 en 6 november 2014, welke dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd. Voor de tweede keer vindt gelijktijdig NIL Verbindingsweek plaats. Deze vakbeurs stelt de verbindingstechniek, als onderdeel van de metaalindustrie, centraal. Initiatiefnemer van deze vakbeurs is NIL(Nederlands Instituut voor Lastechniek). Evenementenhal sluit af met TIV in combinatie met VILO in Venray op 18, 19 en 20 november 2014. Deze locaties leent zich uitstekend om verder te kijken dan de landsgrenzen, waarbij dus tevens een focus ligt op het grensgebied met Duitsland en België.

Een vakbeurs is tegenwoordig meer dan een expositie alleen. Immers worden noviteiten snel en eenvoudig online gedeeld. Toch blijft een vakbeurs het moment dat de branche samenkomt en is dus de perfecte gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. Er liggen initiatieven vanuit meerdere brancheverenigingen om een bijdrage te leveren aan de invulling van een kennisprogramma. Ook de Belastingdienst zal een lezing verzorgen. De desbetreffende partijen zien de meerwaarde ervan in om vakbeurzen te benutten om hun boodschap te ventileren aan de doelgroep.

Bezoekerskwaliteit

Vanaf het najaar stappen de technische vakbeurzen over van entreebewijzen naar registratiekaarten. De uitnodigingsservice, waarin Evenementenhal het uitnodigen van relaties voor de exposant uit handen neemt, blijft bestaan. Het verschil is dat de relatie bij zijn uitnodiging niet meer een entreebewijs ontvangt, maar een registratiekaart. Deze dient middels de website te worden geactiveerd. Een digitaal uitnodigingsbeleid zal bijdragen aan de bezoekerskwaliteit. Bij een aantal van de vakbeurzen, waaronder METAVAK in Gorinchem, wordt al algeheel geregistreerd.

Evenementenhal introduceert een nieuwe service voor haar exposanten in de vorm van vier pluspakketten. Ieder pakket heeft een variërende inhoud op het gebied van media, service en catering en is een upgrade ten opzichte van het voorgaande pakket. Tegen een bepaalde meerprijs kunnen exposanten gebruik maken van een pluspakket.