Brug tussen wetenschap en concrete toepassing

41898606504_9210beb814_o

Met ruim tachtig exposanten en een uitgebreid kennisprogramma slaat de 18e editie van Vision, Robotics & Motion een brug tussen wetenschap en concrete toepassing. Laat u inspireren door bijdragen van technische universiteiten, ontmoet de vernieuwende bedrijven in de innovatieve frontline en bekijk demo’s van de actuele stand van techniek. Ervaar waarom het evenement is uitgegroeid tot de belangrijkste beurs in de Benelux voor alles wat met vision technologie, robotica en motion control te maken heeft.

Robot als directe collega

Robotica is niet meer weg te denken uit de industrie. Waar de aansturing van robots vroeger een complex verhaal met veel programmeerwerk was, wordt het werken met robotica steeds toegankelijker. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De laatste generatie robots, de collaboratieve robot of cobot, maakt dan ook een opmars. Wat is de actuele stand van zaken en belangrijker nog: waar liggen de kansen voor de toekomst?

Tijdens de 18e editie van Vision, Robotics & ­Motion krijgt u hier uitgebreid antwoord op.

Lezingenprogramma

Op woensdag 12 juni presenteert Holland Robotics een uitgebreid congresprogramma met als titel ‘MKB Robotiseert’. Het congres wordt ­geopend door Gedeputeerde Bert Pauli van de Provincie Noord-Brabant. In het programma ­komen onderdelen als ‘mechanisatie en cobots van een productielijn voor scheerapparaten’ en ‘De fabriek van de toekomst’ voorbij. Op donderdag 13 juni staat het Vision Congres geprogrammeerd. Tijdens dit congres wordt veel aandacht besteed aan ‘Deep learning’. Deep learning heeft als doel om machine learning dichter bij een van zijn oorspronkelijke doelen te brengen: Artificial Intelligence (AI).

Kwaliteit en flexibilisering

Kijkend naar de grote trends van dit jaar, dan zien we één duidelijk thema: het gaat om complexiteit, en hoe daarmee om te gaan. De markt vraagt niet alleen om oplossingen die slim, geïntegreerd en duurzaam zijn: het moet ook nog flexibel, en met kwaliteitseisen die er niet om liegen. Het succes van zo’n oplossing zit hem in goede integratie van alle componenten. Daarom is het zo belangrijk om de bezoeker een compleet beeld van machine- en vision­integratie te bieden; veel meer dan de robot alleen. Je ontkomt er dan niet aan aandacht te schenken aan nauw verwante technologieën die het uiteindelijke succes van de toepassing kunnen maken of breken.

Praktisch rijtje

 • Wat? Vision, Robotics & Motion
 • Wanneer? 12 en 13 juni
 • Waar? NH Koningshof Veldhoven
 • Openingstijden 09.30-17.00 uur
 • Programma Holland Robotics Conferentie op 12 juni
  • Vision Congres op 13 juni
  • Meet & Match dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur
  Parallel komen elke dag ook alle andere onderwerpen aan bod!