Caterpillar kiest voor 'Single Source of Speed'-oplossing van Dassault Systèmes

Caterpillar kiest voor de oplossing Single Source of Speed van het 3DEXPERIENCE-platform van 3D-experience specialist Dassault Systèmes. De grootste fabrikant ter wereld van materieel voor de bouw en mijnbouw en leverancier van motoren, locomotieven en turbines, gaat met deze oplossing de prestaties, prijs en duurzaamheid van toekomstige producten verbeteren via virtuele simulaties.

DassaultSystemes Single Source for Speed is een oplossing van Dassault Systèmes die SIMULIA-applicaties gebruikt voor het virtueel voorspellen van gedrag van onderdelen, constructies en systemen, nog voordat ze worden gefabriceerd. Dit levert een beter begrip op van de functionaliteit en het gedrag van producten tijdens de ontwerpfase, waardoor kostbare fouten kunnen worden voorkomen. Dankzij de evaluatie van ontwerpalternatieven kunnen ze bovendien beter voldoen aan de eisen, zonder dat daarvoor nog fysieke testen nodig zijn.

"Producenten van zwaar materieel ontwerpen complexe producten, onder sterk concurrerende marktcondities", zegt Philippe Bartissol, Vice President, Industrial Equipment Industry, Dassault Systèmes. "Hoewel simulaties altijd al een belangrijke rol hebben gespeeld bij het testen en valideren, gebeurde dat vaak aan het einde van de ontwerpfase met verschillende tools. Het 3DEXPERIENCE-platform helpt bedrijven als Caterpillar om de ontwikkelkosten te verlagen en de klanttevredenheid te verbeteren met een robuuste productperformance."